Gratz: Tražimo izvještaj o posljednjim aktivnostima policije RS-a

tačno.net
Autor 7.5.2015. u 19:06

Gratz: Tražimo izvještaj o posljednjim aktivnostima policije RS-a

Naša stranka upozorava da Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) ima punu operativnu, kadrovsku i finansijsku strukturu za provođenje istraga u vezi sa krivičnim djelima terorizma, te da entitetske strukture ne mogu na terenu djelovati bez koordinacije sa nadležnim državnim institucijama.

“Činjenica je da MUP RS-a tretira obdaništa i vjerske objekte kao legitimne mete pretresa, a privođenja su izvedena na takav način da imaju efekat zastrašivanja manjinskog povratničkog stanovništva. Tražit ćemo od nadležnih državnih institucija da nam dostave izvještaj o postupanju policije RS-a, ko je privođen, zašto, koja vrsta obrade je izvršena nad privedenim licima, te na osnovu čijeg naloga je policija djelovala,” rekao je Dennis Gratz, zastupnik u Parlamentu Federacije.

“Ne smijemo zaboraviti da teme koje zaoštravaju odnose između bošnjačke i srpske etničke zajednice najviše odgovaraju Miloradu Dodiku i SNSD-u, čija se stolica zaljuljala posljednjih par mjeseci. Sada će posrnuli režim spas tražiti u održavanju tenzija, pri čemu se oni pokušavaju nametnuti kao zaštitnici uzvišenih ‘nacionalnih’ interesa,” zaključio je Gratz.

klix.ba

tačno.net
Autor 7.5.2015. u 19:06