GuGu tim vas poziva na proslavu 4. rođendanskog humanitarnog bazara

tačno.net
Autor 5.2.2015. u 15:48

GuGu tim vas poziva na proslavu  4. rođendanskog humanitarnog bazara

Želite da pomognete višečlanoj porodici koja nema nikakva primanja i živi od pomoći drugih, nekome ko je bolestan i iznemogao, nekome ko nema novac da danas kupi osnovne potrepštine, studentu ili učeniku koji pokazuje dobre rezultate ali nema novac da nastavi školovanje? Imate veliku želju ali nemate finansijske mogućnosti da pomognete, a uz to sebi i svojim najmilijim priušitite ‘normalan’ život i poneku ‘krpicu’? Dođite i družite se s GuGu timom u subotu koji slavi 4. godine kontinuiranog rada i svojim vjernim kupcima nudi sve artikle po simboličnoj cijeni od 0.50KM. Sav prihod od zarađenog ide porodicama u stanju socijalne potrebe i teško oboljelima za liječenje njihove bolesti, pa tako možete sebi da priuštite neku lijepu stvar, a ujedno i pomognete nekome kome je pomoć zaista potrebna.

Kako je sve počelo?

Riječ je maloj neformalnoj skupini volontera/ki koja već pune  godine radi punom parom. Sve je počelo kada se grupa žena okupila da razmijenjuju odjeću i stvari potrebne za bebe. S prvim razmjenama, povećao se broj zainteresovanih, a onda se javila ideja da se svaki komad odjeće prodaje za 1KM, a skupljeni novac usmjeri za jednu od mladih mama koja je bila lošeg finansijskog statusa. Tako je sve krenulo, a danas 4 godine nakon, GuGu tim iza sebe ima 49. održanih bazara i bezbroj svakodnevnih akcija pomoći najugroženijima.

Kako radi GuGu tim?

Čitav projekat zasnovan je na prikupljanju donacija u vidu odjeće, obuće, igračaka, torbi i svih ostalih stvari koji donatori više ne koriste i poklanjaju timu. Donacije se prodaju jednom mjesečno na humanitarnim bazarima ili na aukcijama putem facebook stranice koje su aktivne kroz cijeli mjesec , a novac zarađen od prodaje istih, naš tim usmjerava na kupovine paketa hrane, higijene, plaćanje računa, stipendiranje učenika iz porodica koje nemaju nikakva primanja i liječenje bolesnih građana i građanki širom zemlje. Artikli na bazarima se prodaju po cijanam od 1KM do 5KM, a facebook aukcije nude mogućnost i kupcima iz drugih gradova da kupe super markirane, očuvane i nerijetko i nove stvari, također po simboličinim cijenama.

Misija GuGu tima

Misija GuGu tima je da, kad god je to moguće pomogne što više onih koji zaista trebaju pomoć. Pored štičenika, odnosno porodica koje tim pomaže svaki mjesec , tim se uključivao i svakodnevno uključuje u mnoge  akcije skupljanja pomoći, bilo da se radi o odjeći i obući, namještaju, hrani, ogrevu, pomoći porodicama nakon prošlogodišnjih poplava i mnoge druge akcije kojih je zaista veliki broj, pa se ih se svih nemoguće sjetiti. Od kada postoji ovaj prvi volonterski i humanitarni projekat, gotovo da nema pokrenute akcije na području grada, a i šire u kojoj nisu učestvovali volonteri ovog tima. Misija je ispunjena kad se nekoj od porodica izmami osmijeh na lice i skine briga ‘šta jesti sutra, kako djetetu priuštiti čizmice i od čega platiti račune’?

Kako donirati stvari i priključiti se timu?

Svako ko želi, može da bude postane volonter ili donator na način da kontaktira GuGu tim putem facebook stranice https://www.facebook.com/HumanitarniGugubazar ,a svoje donacije donatori  mogu da donesu i za vrijeme održavanja bazara. Također, postoji i adresa na koju u toku mjeseca donatori mogu da donesu svoju donaciju ako nisu u mogućnosti posjetiti bazar.

Za kraj, posjetite bazar u subotu i uživajte u predivnoj atmosferi i druženju. Kupite neku lijepu stvarčicu sebi ili nekom svom za pravu ‘siću’ i tako pomozite humanitarni GuGu fond.  Vidimo se!

tačno.net
Autor 5.2.2015. u 15:48

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija