Hapšenja kriminalaca u centru Sarajeva

tačno.net
Autor 5.5.2015. u 14:45

Hapšenja kriminalaca u centru Sarajeva

Foto: Midhat Poturović

Piše: Dženana Halimović

Tri osobe su uhapšene u akciji koju su u utorak u Sarajevu izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP) i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo po nalogu Tužilaštva KS u Hotelu “Bosnia” u centru Sarajeva, kazao je za Agenciju ONASA službenik za odnose s javnošću Tužilaštva KS Alem Hamzić.

Kako javlja naš reporter sa lica mjesta, u policijskoj akciji u Hotelu “Bosnia” uhapšen je Mirza Hatić, njegova supruga Lejla Hatić, te Hilmija Garibović.

Sarajevski portali su objavili da je Hatić policiji poznat po različitim krivičnim djelima, ali i po tome što je pokušao srušiti krst na Zlatištu kod Sarajeva.

Izvršen je pretres Hatićevog stana koji se nalazi pored Hotela Bosnia, a on se sumnjiči za iznudu. Pretresen je i stan njegove supruge Lejle u Ulici Hamdije Kreševljakovića.

Pored njega je u Hotelu je pronađeno 50.000 eura za koje Hatić tvrdi da nije njegov novac, izjavio je za RSE Omar Mehmedbašić, njegov advokat.

Hatić je nedavno dospio u medije, jer je bio optužen da je glavni akter pljačke jednog gosta u ugostitetljskom objektu Casino u Sarajevu od kojeg je navodno oteto 10.000 eura.

Iako je uhapšen i pritvoren, optužbe protiv njega kasnije su povučene.

slobodnaevropa.org

tačno.net
Autor 5.5.2015. u 14:45