Humanitarni GuGu bazar u Novom Sarajevu

tačno.net
Autor 11.3.2014. u 21:11

Humanitarni GuGu bazar u Novom Sarajevu

U subotu, 15.03. u Centru za zdravo starenje (opština Novo Sarajevo) održaće se 38. po redu humanitarni GuGu bazar. Riječ je o prvom uspješno realizovanom i isključivo humanitarnom i volonterskom projektu koji djeluje na području Sarajeva već pune tri godine. Rad GuGu volontera i volonterki zasniva se na prikupljanju donacija u vidu odjeće i obuće za sve uzraste, nakita, torbi, igračaka, odnosno svega što građani i građanke doniraju udruženju, te se ti artikli prodaju jednom mjesečno na bazaru po cijeni od 1KM. U toku mjeseca na facebook stranici ovog udruženja volonterke realizuju aukcije novih i očuvanih doniranih stvari koje se također mogu kupiti po simboličnim cijenama. Nakon završetka bazara, sav zarađeni novac u toku tog mjeseca se skuplja na jedno mjesto i raspoređuje u strogo humanitarne svrhe. Od dijela novca volonteri i volonterke kupuju hranu i plaćaju režije socijalno ugroženim porodicama o kojim se brinu već neko vrijeme, a drugi dio novca se, po preporukama, uplaćuje za liječenja naših sugrađana i sugrađani. Naše aukcije i sve detaljnije informacije o načinu prikupljanja i raspodjele novca možete pratiti na https://www.facebook.com/HumanitarniGugubazar. Također, putem pomenute stranice možete da nam se javite ako želite da nam pomognete na načine na koji ste vi u mogućnosti. Ako želite da nam donirate stvari, a niste u mogućnosti da nam ih sami doneste, GuGu tim je uveo i mobilne timove koji jednom mjesečno skupljaju donacije dolazeći na kućne adrese samih donatora.

Odnedavno, GuGu organizacija je dobila svoju podružnicu i u Bugojnu, te se nadamo da će se naša ideja vremenom širiti i na mnoge druge gradove naše zemlje.

Posjetite naš stranicu i pridružite nam se u subotu. Izaberite za sebe i vaše najmilije neku sitnicu po simboličnoj cijeni, te tako pomozite naš rad. Naše malo je nekom sve.

Video s rođendanskog 36. jubilarnog GuGu bazara :https://www.youtube.com/watch?v=Z8LvBDE79bc

S poštovanjem,

unaprijed zahvalan GuGu tim

Tagovi:
tačno.net
Autor 11.3.2014. u 21:11