IZLOŽBA KONKURSNIH RADOVA ZA IDEJNO RJEŠENJE “AUSTRIJSKE KUĆE”

tačno.net
Autor 6.11.2017. u 14:21

IZLOŽBA KONKURSNIH RADOVA ZA IDEJNO RJEŠENJE “AUSTRIJSKE KUĆE”

Galerija Collegium artisticum

(JU “Centar za kulturu Kantona Sarajevo“)

  1. – 15. novembar 2017.

Otvorenje izložbe: srijeda, 8. novembar 2017. u 18:00 sati

____________________________________________________

Općina Centar je u suradnji sa Asocijacijom arhitekata u Bosni i Hercegovni i Službom za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar Sarajevo organizovala Javni, projektni, jednostepeni, anonimni arhitektonski konkurs za izradu idejnog rješenja objekta “Austrijska kuća”.

Cilj konkursa bio je unapređenje prostornih uslova za odgoj i obrazovanje u Općini Centar. Obnova “Austrijske kuće” može biti značajan činilac u razvoju kulture i umjetnosti kroz formu Dnevnog centra za zdravo odrastanje djece.

Prijavu za učešće u izradi konkursnog rješenja preuzelo je 49 kandidata, a do naznačenog roka u prostorije Općine Centar primljeno je 26 radova koji će biti predstavljeni na izložbi u galeriji Collegium artisticum.

Nakon analize pristiglih radova i obavljenog žiriranja, članovi stručnog žirija u sastavu: Alma Sadović, dipl.ing.arh, Amir Vuk, dipl.ing.arh. i Ibrica Jašarević dipl.ing.arh, dodijelili su prvu, drugu i dvije ravnopravne treće nagrade za arhitektonsko urbanističko rješenje objekta “Austrijska kuća”.

I Nagrada

Autori: Ilma Kobilica i Zejd Kobilica

Saradnica: Emina Alić

II Nagrada

Autorica: Ena Kukić

Saradnik: Dinko Jelečević

III Nagrada

Autorice: Selma Tafro i Aida Koluder-Agić

III Nagrada

Autorice: Dina Haljeta i Ilma Begičević

Izložba konkursnih radova za idejno rješenje “Austrijske kuće” će biti otvorena za posjete do 15. novembra 2017. godine, svaki dan (osim nedjelje) u terminu:

Pon-Pet od 10:00 do 18:00 sati i Subotom od 10:00 do 14:00 sati.

tačno.net
Autor 6.11.2017. u 14:21