Još četiri dana do početka najveće IT konferencije u BiH

tačno.net
Autor 14.4.2016. u 14:14

Još četiri dana do početka najveće IT konferencije u BiH

Ove godine najveći broj učesnika – više od 700; uz 80 vrhunskih lokalnih i regionalnih predavača, predstavnika izvršne vlasti, do vodećih ICT stručnjaka i menadžera

Ostalo je još samo četiri dana do početka Microsoft NetWork 6 konferencije. Najveća poslovno-tehnološka konferencija u BiH bit će održana od 18. do 20. aprila u Grand Hotelu Neum, a okupit će više od 700 učesnika, te 80 vrhunskih lokalnih i regionalnih predavača, predstavnika izvršne vlasti, ali i vodećih ICT stručnjaka i menadžera.

Za konferenciju vlada nezapamćen interes, a ovogodišnje teme bit će posvećene cloud servisima i cyber sigurnosti, s naglaskom na lokalne okvire, tranziciji na cloud servise i predstavljanje partnerskih rješenja.

„Ove godine ćemo zasigurno imati najveći broj učesnika, po dosadašnjim prijavama, šesta NetWork konferencija okupit će ih više od 700. Raduje nas činjenica da je veliki interes za prisustvo na konferenciji i da su učesnici prepoznali značaj iste. Kao i do sada, svi koji dođu na NetWork konferenciju, imat će priliku da unaprijede svoja znanja, ali i da dobiju jasnu sliku o novostima unutar IT-a, posebno s aspekta transformacije poslovnih rješenja, podrške kroz cloud servise i Cyber sigurnosti, što će omogućiti donošenje kvalitetnih poslovnih odluka. Konferencija je podijeljena u šest cjelina i sadržavat će poslovna predavanja, studije slučaja, te predavanja za programere i IT profesionalce. Također, predstavit ćemo i nova Microsoft rješenja i alate uz pomoć kojih kompanije mogu poboljšati učinkovitost, smanjiti troškove i osnažiti svoje usluge“, istakla je Elena Kovačević, direktorica NetWork 6 konferencije.

Posebno raduje činjenica da će ove godine, po prvi put, biti upriličen zasebni pred-konferencijski program pod nazivom Biznis plus. Isti je namjenjen menadžerima bh. kompanija koji će razgovarati o mogućnostima za saradnju unutar država i regiona, te razmijeniti poslovna iskustva.

Tagovi:
tačno.net
Autor 14.4.2016. u 14:14

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija