Još jedan napada na narod u režiji SDA, HDZ i SBB-a

tačno.net
Autor 26.1.2017. u 10:29

Još jedan napada na narod u režiji SDA, HDZ i SBB-a

Za SDA i HDZ je veoma važno da se trasa prostire, koliko je to god bilo moguće, ratnom linijom razdvajanja i vjerovatno će u nekim njihovim prijedlozima za Mostar nekoliko kolovoznih traka biti u jednoj, a nekoliko u drugoj opštini. To je za njih najvažnije kako bi obilježili i razdvojili svoje zone uticaja i ljude koji im, po njihovom mišljenju, valjda pripadaju.

“Jučer smo bili svjedoci još jednog napada na narod u režiji SDA, HDZ i SBB-a. Iako su građani masovni potpisali peticiju, a na javnoj raspravi jasno stavili do znanja da ne žele trasu autoputa koja je predložena, Predstavnički dom Parlamenta FBIH je tu trasu ipak usvojio.

Na taj način su pomenute stranke po ko zna koji put pokazale da ih ne zanima šta misle građani i da je narod važan samo na dan izbora i nikada više.

Ne zanima ih ni to što se predloženom trasom ugrožavaju rijeke Buna i Bunica, niti ih zanima to što se ugrožavaju kuće povratnika, poljoprivredno zemljište i egzistencija velikog broja ljudi. I umjesto da se autoput gradi u korist razvoja i građana, imamo situaciju da je trasa projektovana protiv razvoja, a u korist tajkuna i podjela.

Međutim za SDA i HDZ je veoma važno da se trasa prostire, koliko je to god bilo moguće, ratnom linijom razdvajanja i vjerovatno će u nekim njihovim prijedlozima za Mostar nekoliko kolovoznih traka biti u jednoj, a nekoliko u drugoj opštini. To je za njih najvažnije kako bi obilježili i razdvojili svoje zone uticaja i ljude koji im, po njihovom mišljenju, valjda pripadaju.

Ostaje još nada da prijedlog neće dobiti neophodnu većinu u Domu naroda Parlamenta Federacije BIH i da će makar jednom preovladati glas građana, a ne glas čistog stranačkog interesa koji ne mari ni za ljude, ni za zemlju, ni za suživot.

U suprotnom, ostaje samo mogućnost nadati se da „Narod zna“, kao što reče slogan jedne od ovih stranaka, da će ih se sve zajedno na izborima kazniti i spriječiti brisanje sjećanja jeftinim poklonima.

SDP BIH će glasati protiv trase i na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, kao što je to glasao i na sjednici Predstavničkog doma, u kapacitetu kojim raspolažemo i borićemo se za usvajanje one trase koja ide obodom Podveležja, a za koju su i građani dali svoju saglasnost”, stoji u saopštenju  SDP BIH MOSTAR.

tačno.net
Autor 26.1.2017. u 10:29