Kladioničarska mafija i njihovi politički zaštitnici ponovo jašu

tačno.net
Autor 16.9.2016. u 15:01

Kladioničarska mafija i njihovi politički zaštitnici ponovo jašu

Dok nam se medijski podržana opozicija poput SDP-a i Naše Stranke euforično smiješka sa brojnih i skupo plaćenih predizbornih plakata i na svojim skupovima emotivno govori o siromaštvu i bijedi, dotle njihovi delegati u Domu Naroda glasaju protiv namjere Vlade Federacije BiH da u budžet uzme 175 miliona KM od igara na sreću. SDP i Naša Stranka su svojim odbijanjem da se u dnevni red uvrsti Zakon o igrama na sreću na jučerašnjoj sjednici Doma Naroda Parlamenta F BiH direktno oštetili fond PIO i druge budžetske korisnike koji zavise od dotacija iz budžeta Federacije BiH.

Insistiranjem na formi delegati SDP-a i Naše Stranke izmišljaju toplu vodu i idu direktno na ruku kladioničarskog lobija kojeg po mnogim mišljenjima predvodi odavno kompromitovani HDZ BiH. Šta je stvarna pozadina jučerašnjeg obaranja dnevnog reda na sjednici Doma Naroda Parlamenta F BiH može se samo špekulisati, ali i ptice na grani šapuću da su u igri lični interesi pojedinaca iz opozicije. Sa druge strane takvim ponašanjem, opozicija direktno ruši socijalne temelje države, za čiji spas se zalažu deklarativno i svakodnevno u svojim saopštenjima u okviru predizborne kampanje.

Do koje do granice ide pitanje oporezivanja kladionica najbolje govori i saopštenje Evropske organizacije za zakone o igrama na sreću (EOGL) iz Brisela koja je stava da će novi zakon upropastiti legalno tržište kladionica i BiH!?

Ako se SDA i njena Vlada FBiH i pored ovakvog pritiska HDZ-a, svog koalicionog partnera, nakon 20 i kusur godina napokon odlučio otrgnuti iz zagrljaja kladioničara, ne vidimo nikakve potrebe i nužde da se insistira na redovnoj proceduri donošenja Zakona o igrama na sreću, osim ako naravno nisu u pitanju lični interesi. Sve što je dobar prijedlog ma od koga takav prijedlog došao treba biti prihvaćen u interesu boljeg života građana. Politički interesi općenito, a posebno politički interesi stranaka ljevice ne smiju biti na putu stvaranja boljeg životnog standarda građana. Nažalost, izgleda da opozicione stranke služe pojedincima da poboljšaju svoj bankovni konto što ih s obzirom na njihovu retoriku i predstavljanje u javnosti čini više licemjernim u odnosu na političare iz stranaka u poziciji kojima je licemjerje postala svakodnevna rutina.

SDU BiH traži od svih delegata u Domu Naroda Parlamenta F BIH bez obzira na njihovu stranačku pripdanost, kao i od medija da utiču sa svoje pozicije kako bi se što prije usvojio ovaj zakon.  Šteta od ne usvajanja ovog zakona katastrofalana je po BiH, stoga pozivamo sve normalne i nekorumiprane političare i nevladine organizacije kao i cijelu javnost da podrži ovaj zakon i da se ne boje kaldioničarske mafije i njihovih političkih mentora.

tačno.net
Autor 16.9.2016. u 15:01

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija