KO SDU traži ostavku premijera Elmedina Konakovića

tačno.net
Autor 11.10.2016. u 13:58

KO SDU traži ostavku premijera Elmedina Konakovića

KO SDU Sarajevo traži od premijera Kantona Sarajevo gosp.  Elmedina Konakovića da odmah podnese ostavku na to mjesto. Premijer Kantona Sarajevo nije samo suodgovoran za tragičnu saobraćajnu nesreću koja se desila sinoć, već i za niz drugih stvari kojima pokazuje da apsolutno nije adekvatna osoba da obnaša tu funkciju.

Ako uzmemo činjenicu da gospodin premijer nije poduzeo ništa konkretno da nakon pucnjava i ranjavanja građana od rikošeta metaka ljetos poboljša sigurnosnu situaciju pa i sigurnost saobraćaja u Kantonu Sarajevo, onda nam je lako objasniti zašto on svojim javnim istupima odbacuje ili razvodnjava svaku moguću pozitivnu inicijativu u tom pravcu.

Sa druge strane SDU BiH je 2013. godine predlagao izmjene Krivičnog Zakona F BiH gdje bi se vožnja iz objesti tretirala kao krivično djelo uz stroge kaznene sankcije. Nažalost tadašnji resorni ministar u vladi F BiH je to zanemario i taj prijedlog odložio u ladicu gdje i danas kupi prašinu. Kao posljedicu takvog bahatog ponašanja vlasti uz nepoduzimanje adekvatnih mjera Vlade Kantona Sarajevo mi danas imamo gubitak ljudskih života zbog nesavjesne i objesne vožnje povratnika u vršenju krivičnog djela u centru Sarajeva.

Stoga KO SDU Sarajevo apeluje na sve poslanike Skupštine Kantona Sarajevo da ukoliko zaista rade za interes građana koji su ih birali, neka odmah zakažu koelgij i traže zakazivanje vanredne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, gdje će se razmatrati sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo i tražiti ostavka premijera Kantona Sarajevo i rekonstrukcija Vlade Kantona Sarajevo.

tačno.net
Autor 11.10.2016. u 13:58