Korona slučaj – „Fadilu“ ba šta Ti bi?

Vehid Jahić
Autor 5.4.2020. u 17:08

Izdvajamo

  • „Fadilu“, ti i tvoja Jelka ste „de iure“ krivi i odgovorni, jer ste na čelu državne (entiteske) vlasti, i „de franko“ ste krivi što provodite volju stranačkih „kamenih teladi“. Kad se sve „protabiri“ (razmisli), nije jasno jeste li Vi „Fadilu“ i vaša Jelka provodili volju „političkih neandertalaca“, ili ste lovu dijelili zbog vlastitog interesa. Kako god ste radili, jebite se! Zovite Policiju da me osudi za širenje panike.

Povezani članci

Korona slučaj – „Fadilu“ ba šta Ti bi?

Nakon podjele budžetskih sredstava u F BiH, vjerujem da i u Novalićima – uz Gradačac – poznanici premijera se „ibrete“ (čude) i pitaju: „Fadilu ba, šta ti bi?“ Večeras sam čuo vašeg susjeda i kaže: „To ne bi učinio ni pekar, ni tesar, ni nana, ni nena, a šta se njemu strefi (dogodi) nije mi jasno“.

Piše: Vehid Jahić

Helem, poštovani premijeru Fadile Novaliću (ovo poštovani je zarad funkcije, a ne pameti pri podjeli love), stvarno – šta ti bi? Imaš li argumente da objasniš gluposti, koje je Vlada učinila pri čudnoj podjeli entiteskih sredstava? Za neke znamo, ali tih argumenata nema u diobi. Ti si predsjednik Vlade FBiH i ti si – u vezi sa raspodjelom – najodgovorniji među „jednako pokvarenim“, zajedno sa Jelkom Miličević.

Šta vama dvome bolan bi? Jeste li odlučili kao meritorne osobe, koje stoje na vrhu Vlade i ministarstva, radi sopstvenih interesa, ili ste raspodjelu napravili po dogovorima, a zatim nalozima plemenskih poglavica. Izetbegovića i Čovića!? Ko god je od vas odlučivao – tevećelija (nerazuman). Moj djed rahmetli (umrli) je govorio: „Čojka nestaje ćelija po ćelija i na kraju postane tevećelija“. Zar Vi u Vašim godinama Novaliću i Miličevićko da o vama razmišljamo kao o tevećelijama, zbog odluka koje ste predložili i donijeli (možda samo proveli).

Tu je ključno pitanje! Premijer Fadil Novalić je u ponedjeljak najavio odgovor – „Šta mu bi“? Mene kao građanina i čovjeka koji nema vlasništva ni tamo gdje živi, okupira da li Fadil iz Novalića ima udio u „NT Watt locirau u krugu BNT“ u Novom Travniku, a mene su skroz opljačkali u novoj državi od dva entiteta i jednog Distrikta. Učinili su to SDA , HDZ i SDS (SNSD) za ovo jebeno vrijeme pljačke. Učinili su to pomenute mafijaške stranke prije korona virusa.

Sad kad je došao koronasa virus, sve što vlasti rade pravdaju ovim „nevidljivim“ neprijateljem. Liče na jednu staricu od osamdeset godina iz Brijesnice kod Doboja, koja ima kćerku u Zagrebu i pri telefonskom razgovoru joj poručuje: „Draga Šefika, ne izlazi na meraju, kažu da ima nešto što se ne vidi, a more te poklopit (ugroziti o.a.).

Neovisno na sve, premijeru „Fadilu“, je li ova tranša za Novi Travnik, radi države ili entiteta, ili radi „NT Wat“. Ako je radi „ntwt“, jebiga neka se množi jebena vlast i neka vi budete bogatiji na račun budžeta. Ja znam da ću biti siromašniji i da me Vi mahalski čovječe pljačkate, uz pomoć nacionalnog polavice. Ako nije, šta je? Gdje Vam je Zenica, Tuzla, Busovača, Jajce i jebite se premijeru za druge vladajuće, ili privatne interese.

More bit da i nije tako. More bit da vam je plemenski poglavica Bakir Izetbegović, iako nema legitimitet svih građana FBiH, u dogovoru sa drugim plemenskim poglavicom Draganom Čovićem  „zdogovorio“ da se „etak“ podijeli  budžetska pomoć. U tom slučaju Vi i Jelka niste „tevećelije“, nego ste „titromudi“ poglavica „Ludih konja“, kako su Indijanci zvali svoje poglavice.

„Fadilu“, ti i tvoja Jelka ste „de iure“ krivi i odgovorni, jer ste na čelu državne (entiteske) vlasti, i „de franko“ ste krivi što provodite volju stranačkih „kamenih teladi“. Kad se sve „protabiri“ (razmisli), nije jasno jeste li Vi „Fadilu“ i vaša Jelka provodili volju „političkih neandertalaca“, ili ste lovu dijelili zbog vlastitog interesa. Kako god ste radili, jebite se! Zovite Policiju da me osudi za širenje panike.

Vehid Jahić
Autor 5.4.2020. u 17:08