Krenula škola fudbala „Respekt: Muhamed Bikić poželio uspjeh budućih asovima

tačno.net
Autor/ica 1.10.2014. u 17:22

Krenula škola fudbala „Respekt: Muhamed Bikić poželio uspjeh budućih asovima

U centru “Vladimir Nazor” u Sarajevu je upriličen svečani početak rada Škole fudbala „Respekt“, prve u regionu koja u trenažne procese uključuje i djecu sa poteškoćama.

Prisutnoj djeci i roditeljima su se obratili Emir Hujdur osnivač škole, Zulfo Ahmetović i Edi Pita ispred Cnetra Vladimir Nazor, Faruk Pršeš ispred općine novo Sarajevo, a moderator promocije bio je poznati sportski novinar Muhamed Bikić.
„ŠF ‘RESPEKT ‘ prevashodno ima za cilj kroz stručno i profesionalno osmišljen program i aktivnosti , angažman stručnjaka i uz pomoć obrazovnih institucija , kontinuirano educirati što veći broj djece predškolskog i školskog uzrasta , uz tijesnu saradnju sa roditeljima kako bi u sportskom duhu osigurali pravilan psihofizički razvoj svakog djeteta a istaknute i nadarene polaznike Škole predstavili širem auditorijumu „, kaže Emir Hujdur.
Prisutnoj djeci podijeljeni su i darovi u znak pažnje povodom početka škole fudbala i Dječije nedjelje, Međunarodnog praznika promocije i zaštite dječijih prava, a nagrađeni su bili i dobitnici medalja sa Evropskog prvenstva u stolnom tenisu Irmi Juhić (zlatna) i Damir Rimac (srebrena).

tačno.net
Autor/ica 1.10.2014. u 17:22