Latin: Aktuelne političke elite u BiH će biti smijenjene

tačno.net
Autor 18.2.2014. u 10:41

Latin: Aktuelne političke elite u BiH će biti smijenjene

Denis Latin, poznati hrvatski novinar, od samog početka protesta u Bosni i Hercegovini na svom profilu na Facebooku iskazuje podršku demonstrantima u BiH u njihovoj borbi za prava i bolji život. Uz prenošenje medijskih vijesti o buntu bh. građana o kojima bruji region, ali i Evropa, Latin je postavio i videozapis pjesme “Sarajevo, ljubavi moja” Kemala Montena.

Latin, široj javnosti poznat po kultnoj, ali ugašenoj emisiji HTV-a “Latinica”, u kojoj se nije libio prozvati najviše hrvatske političare te najveće kriminalce i mafijaše, dao je i u razgovoru za “Dnevni avaz” podršku svima onima koji su odlučili da glasno zatraže svoja prava.

– Smatram da su protesti u BiH opravdani. Vlast sa 150 ministara je neefikasna, jer ljudi žive sve lošije, a kako vidimo, oni koji su na vlasti, samo se sve više bogate. Porijeklo njihove imovine krajnje je sumnjivo, ne kažnjavaju se korupcija i kriminal – kaže Latin.

Ističe da osuđuje svaku vrstu nasilja, ali se mediji u regionu sada, kako kaže, utrkuju u izvještavanju o tome kolika je šteta pričinjena tokom demonstracija u BiH, a niko nema podatke o, kako kaže, šteti “počinjenoj u dogovorenom ratu, ratnoj pljački, privatizaciji, kriminalu i korupciji”.

Ugledni novinar smatra da se val protesta koji je zahvatio više gradova u BiH, neće tek tako zaustaviti. Prema njegovim prognozama, aktuelne političke elite u BiH sigurno će biti smijenjene.

avaz.ba

tačno.net
Autor 18.2.2014. u 10:41