MALI MESS POZIVA DJECU I RODITELJE DA SE PRIJAVE NA EDUKATIVNE RADIONICE

tačno.net
Autor 19.9.2016. u 18:50

MALI MESS POZIVA DJECU I RODITELJE DA SE PRIJAVE NA EDUKATIVNE RADIONICE

Internacionalni teatarski festival MESS poziva djecu od 10 do 14 godina i roditelje da se prijave za učešće na radionicama koje će se održati u okviru dječijeg programa “Mali MESS“ od 23. do 26. septembra 2016. godine u Sarajevu. Radionica “No Work & Just Play“ plesne skupine Vrum, održat će se 24. septembra u 17 sati, dok će se druga radionica “Mladi/e kritičari/ke“ održati u periodu od 23. do 26. septembra. Obje radionice su besplatne i održavaju se u Pozorištu mladih Sarajevo. Svi zainteresovani prijaviti se mogu putem emaila [email protected], sa jasno naznačenim imenom i prezimenom, starosnom dobi i nazivom radionice, a krajnji rok za prijavu je 21. septembar.

Dvosatna radionica “No Work & Just Play“ koju će predvoditi Till Frühwald i Asher O’Gorman, namijenjena je svima od 7 do 77 godina i ima za cilj da senzibilizira djecu i roditelje u polju scenskog pokreta. Uz maksimalan broj od 30 učesnika i učesnica, niz vježbi usredotočen je na buđenje i osvještavanje potencijalnih tjelesnih mogućnosti, koncentraciju, otvaranje osjetilne razine koja uključuje doživljaj prostora i doživljaj trenutka, te pripomaže zajedničkom kreiranju situacija.

Radionica kreativnog pisanja i kritičkog promišljanja o savremenim teatarskim i plesnim izvedbama, “Mladi/e kritičari/ke“, trajat će četiri dana i vodit će je edukator Dejan Košćak. Cilj radionice je da mladoj publici pruži osnovne informacije o pozorišnim predstavama i ponudi im neke nove načine interpretiranja predstava i pisanja o njima. Djeca će kroz praktično iskustvo promatranja predstava, razgovora i pisanja o njima proširiti svoja dosadašnja teatarska iskustva i steći neka nova, razviti svoje komunikacijske vještine, upoznati umjetničke procese i upotpuniti doživljaj gledanja predstava.

Kompletan program 56. Festivala MESS kao i ostale informacije dostupne su na www.mess.ba.

Tagovi:
tačno.net
Autor 19.9.2016. u 18:50

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija