Mapa kretanja kolone sjećanja: Na putu prema Mravinjacima

tačno.net
Autor 9.7.2016. u 11:28

Mapa kretanja kolone sjećanja: Na putu prema Mravinjacima

Novinar Al Jazeere Armin Totić javlja da je kolona Marša mira, koja je jutros iz kampa Liplje krenula ka Mravinjacima, stigla do mjesta Glodi, gdje učesnici odmaraju uz rijeku Drinjaču.

“Nakon što pređe most, kolona će se kratko odmoriti i osvježiti, a zatim krenuti u prelazak najvećeg vrha Udrč”, javlja novinar Al Jazeere.

Federalna uprava civilne zaštite stavila je na raspolaganje opremu i vozila učesnicima ”Marša mira Nezuk-Potočari 2016”.

Na terenu su od ranih jutarnjih sati s terenskim vozilima i cisternama za pitku vodu.
Jedan od timova, od devet članova, jutros u šest sati krenuo je sa šest vozila i opremom na lokaciju sela Liplje u općini Zvornik. Kao podrška Maršu mira, tim Federalne uprave civilne zaštite uspostavio je šatorski kamp s medicinskom tačkom na lokaciji sela Liplje, u subotu će na lokalitetu Mravinci-Konjević Polje, a u nedjelju i ponedjeljak u mjestu Potočari-Srebrenica.
Drugi, mobilni tim od četiri člana pratit će marš sve vrijeme s vozilima i jednom cisternom pitke vode, prenosi Fena.
Treći tim će na lokaciji Udrč, u subotu, pružiti logističku podršku, te ustupiti dvije cisterne s vodom i hranom. Sve aktivnosti provode u koordinaciji s Organizacionim odborom ovogodišnje komemoracije u Srebrenici i pododborom za organizaciju marša te Ministarstvom za izbjeglice i raseljena lica FBiH, saopćeno je iz FUCZ-a.
tačno.net
Autor 9.7.2016. u 11:28

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija