Mario Vukasović: Kojim građanima Vlada KS gradi garaže na Bjelašnici

tačno.net
Autor 18.1.2018. u 15:12

Mario Vukasović: Kojim građanima Vlada KS gradi garaže na Bjelašnici

Na 107. sjednici Vlade KS sa kraja prošle godine jednoglasno je dato odobrenje za potpisivanje sporazuma o gradnji podzemne garaže na Bjelašnici u vrijednosti 1.5 mil KM. Garaža će  se nalaziti ispod kompleksa “Srebrna lisica” na Bjelašnici. Riječ je o kompleksu u vlasništvu više privatnih investitora i Općine Trnovo.

Ministar saobraćaja Mujo Fišo (SDA) ovu inicijativu, zajedno sa načelnikom Općine Trnovo, Ibrom Berilom (SDA), pravda činjenicom da se “zbog brojnih posjetilaca ukazala potreba za dodatnim parking uslugama” no Zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Mario Vukasović upozorava na mogućnost zloupotrebe javnih sredstava te će nadležnima uputiti pitanje zašto “Srebrna lisica” nema već riješen stacionarni saobraćaj jer su to morali imati kada su dobili građevinsku dozvolu. Također, neophodno je znati ko će u kojem procentu učestvovati u gradnji. Za Kanton znamo, ali koliko će uložiti Općina Trnovo, a koliko privatnici?

“Želim da Vlada Kantona, ako ima argumente, opovrgne opravdanu sumnju da će građani Kantona Sarajevo finansirati garaže za privatni kompleks na Bjelašnici. Neka kažu u kojoj će se proporciji, prije svega finansijski, kroz rad garaža ostvarivati interesi Kantona, njegovih građana i turista, a u kojoj privatnika.”

Na sve ove sumnje i zamjerke skrećemo pažnju upravo sa shvatanjem da je na Bjelašnici neophodno rješavati pitanje parking prostora, ali želimo da to bude urađeno u skladu s interesima Kantona, što većeg broja njegovih građana, u službi razvoja turizma, ekološki prihvatljivo, jednom riječju legalistički. Vlast ima obavezu da nas u to uvjeri.

tačno.net
Autor 18.1.2018. u 15:12

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija