MOLIM VAS, NEMOJTE ME SLIJEDITI!

tačno.net
Autor/ica 25.2.2015. u 22:21

MOLIM VAS, NEMOJTE ME SLIJEDITI!

Foto: flickr

JAVNO OBRAĆANJE 

Poštovani prijatelji, cijenjeni gradjani!

MOLIM VAS, NEMOJTE ME SLIJEDITI!

Slijedite put istine. Slijedite sve ono što donosi dobrobit Vama, obespravljenim gradjanima. Ako je to šutnja, trpljenje – slijedite. Ako je to pobuna, revolucija – slijedite. Ni jedan čovjek, ni jedna ličnost nije iznad Vas. Čovjek je uvijek u ravni sa čovjekom, kao što je nečovjek u ravni sa nečovjekom. Mnogo je pametnih danas, koji pucaju rafalno po svemu i svačemu, samo da budu popularni u javnosti.

Molim Vas, nemojte me slijediti. Ja sam usamljeni vuk koji je svoj život ispunio borbom protiv laži, nepravde, poturanja, lažnog krštenja i sunećenja, uništavanja, izdaje i prodaje Bosne, Naše Bosne, Vaše Bosne, moje Bosne. U toj borbi, okarakterisan sam kao izdajnik, KOS-ovac, Srbenda, komunjara, nemusliman, mrzilac vlastite vjere i svog ” bošnjačkog naroda”. Da budemo načistu. Ja sam Bosanac. Kako mogu izdati nekog kome ne pripadam?

Molim Vas lijepo. Mati me rodila u Bosni, odrastao sam u Bosni, i nikad, nikom drugom nisam pripadao niti ću pripadati. Pripadam samo Bosni. Ni jednoj stranci, ni jednom nacionalizmu, ni jednoj politici, ni jednom lideru, ni jednom vjerskom vodji. Vjera (religija) je moje lično i privatno pravo, i ne dozvoljavam nikom, osim Svevišnjem, da sudi o meni i mojoj vjeri. Ni sam sebi ne dozvoljavam to pravo, da sudim drugima. Sudite mi prema djelima. Sudim Vam prema Vašim djelima.

Sin sam ”Bosanskog naroda” i nikad nekom drugom narodu ne mogu ni pomoću trikova pripadati. Poštujem i narod pingvina, narod škorpija, zmija, vanzemaljaca, mumija. Ali ne poštujem nikog ko Bosnu dira, ruši, dijeli, prodaje, ko Bosanski narod ne priznaje, uništava, robljem i obespravljenim čini. Neprijatelji me mogu ubiti. Ali moraju znati da ni u smrtnom izdisaju Bosnu iz mojih grudi ne mogu istrgnuti.

Svjestan sam da u toj borbi, nema predaha, nema povratka, ustupaka, mirovnih sporazuma, kalkulacija. Svjestan sam, da istina ne oprašta nikom, ni jednoj laži, zločinu, kriminalu, ponižavanju. Svjestan sam da je istina gorka i bolna. Taj put sam odabrao, ispravan ili pogrešan, vrijeme kao jedini svjedok i sudija će presuditi.

Sve dok u Bosni lični interes i laž bude iznad interesa države, nema napretka ni sreće. Sve dok se kabadahijama i nasilnicima bude okretao i drugi obraz da ga šamaraju, nema mira. Sve dok lopove gradjani ne počnu mlatiti, kriminal neće ni stati ni prestati. Sve dok gradjani ne dobiju nazad, sa odštetom sve ono što su četrdeset i pet godina gradili svojim znojem i krvlju, bit će robovi. Dok se vjera izdiže iznad realnosti života, a politika iznad rada, stanje se ne može i neće promijeniti. Bez narodnog suda, nema pravne države. Sud i sudije moraju račune polagati gradjanima, a ne političarima i političkim strankama.

Možda sam idealista, živim u nestvarnom svijetu. Moji protivnici su očito zabludisti, jer žive u zabludama. Kao suprotnosti, dodirnu tačku imamo u realnom svijetu, svakidašnjici. Za neke je realnost biti nekome ponizan i sluga. Za drugog je to materijalno bogastvo. Za trećeg udobna i mehka fotelja. Za četvrtog pakost i inat. Svi mi imamo svoje realnosti, ali i zablude. Istina, jedino istina nikad nije u zabludi. Zabluda je toliko pažnje posvećivati političarima, koji ništa osim laži nisu u stanju da nam ponude. Laž je Daytonska Bosna i Hercegovina. A istina je da je krčme i rasprodaju.

Nisam napisao ni jedno slovo o Sutorini. Niti ću napisati. Sutorina je gruntovno Bosanska zemlja, i tu nema pogadjanja. Da bude svima jasno, za pedalj Sutorine, Bosanci će, i sa djavolom, da se bore i ratuju do posljednjeg. Onaj ko se drzne, makar se skrivao iza parlamentarne odluke, mora da zna – presuda je metak u čelo. Jasno i glasno. Izdajnici moraju znati šta ih čeka. Nema ustupaka, nema oproštaja, olakšavajućih okolnosti.

Sakupljanje jeftinih političkih i drugih poena, ne interesuje me. Zbog toga, bez imalo uvijanja, koristeći dostupne informacije, pokušavam istinom da upozorim gradjane na opasnosti koje ih vrebaju. Da su gradjani mala djeca, lakše bi bilo. Lakše im je objasniti. Ali, matorim pametnjakovićima, mora se istina sasuti u lice. Pametan će razumjeti. Ko ne razumije, nek plaća cijenu svog pametovanja. Svako onaj koji se svrstao, ili izjasnio kao pripadnik konstitutivnih naroda, a ne pripadnik Bosanskog naroda, je izdajnik Bosne. Agresor i saveznik neprijateljima Bosne. Saučesnik u pokušaju uništenja i podjele Bosne. Svi oni koji su se kandidovali na poslijeratnim izborima za neku političku funkciju kao pripadnici konstitutivnih naroda, direktni su saučesnici u zločinu nad državom Bosnom i Bosanskim narodom.

Kome odgovara Daytonski Ustav, i ko profitira prema Daytonskom Ustavu, svakim danom postaje jasnije i uočljivije. Bosna je dio Evrope, Evropske historije i kulturnog naslijedja. Jedna od najstarijih zemalja i originalnih kulturnih baština. Bosna i Bosanski narod nikad nisu bile sluge gospodara Evrope. Neće ne biti. Prijatelji nas prihvataju i cijene onakvim kakvi jesmo. Neprijatelji nas ne prihvataju, makar ispunili milion njihovih ucjena i zahtjeva. Evropi trebaju naši resursi i jeftina robovska radna snaga, na jednoj strani, te visoki potrošački mentalitet za plasiranje svojih proizvoda, na drugoj strani. Samo slijepi to ne vide, a mentalno oboljeli to ne znaju. Socijalni nemiri, ne idu na ruku željama i ciljevima Evropskog interesa, ali ni planovima svjetske imperije. Pritisci i kontakti, te vješto plasirane političke i diplomatske izjave dušebrižnika, ne odražavaju njihovu ljubav, nego strah od gubljenja kontrole situacije u BiH. Na kraju krajeva, ko je, i zašto stvorio vještačko tijelo nazvano Bosna i Hercegovina, te time rascijepio jabuku zvana Bosna na dvije polovine. Zašto se uopšte politizira granica sa Crnom Gorom, i vještački stvara problem Sutorine? Zašto se sprečava verifikovanje gruntovnog prava Bosne na svoju imovinu na jednoj strani, a prešućuje otimanje gruntovne imovine Bosne od Herceg Novog do Splita, na drugoj strani? Pomjeranje medja na štetu države Bosne traje stotinama godina. Omča se steže polahko, a davljenik kad udahne malo zraka treba da bude sretan što uopšte diše.

Pogrešne su kahvenske priče i teorije o „navodnoj“ podršci Bosanskom narodu. Navodim samo jedan frapantan primjer. Hrvatska je postala članica EU. Da li je Hrvatski nacionalizam prema proklamovanom kodeksu EU poštivanja prava država koje nisu članice, smanjio se ili prestao. Naprotiv, postaje sve žešći, očitiji i agresivniji. Miješanje u unutrašnje stvari jedne suverene države je direktno kršenje kodeksa EU. Reaguje li „kurva Evropa“ da to spriječi? Vidimo i sami. Ustaški i nacionalistički plan podjele Bosne nikad nije bio toliko javno očitovan i aktivan, kao danas. U zaledjini Hrvatskih separatističkih akcija stoji Evropa. Iza Srpskog nacionalizma, znaju to i vrapci na grani, stoji Englesko kraljevstvo.

Na čemu se temelji okosnica plana podjele države Bosne. Odgovor je „Religija“. Svi misle da Papa dolazi u posjetu zbog velikog i čistog srca, posebne ljubavi prema Bosanskom narodu i Bosanskoj državi. Malo sutra. Sve je to bacanje prašine u oči slijepcima. To je priprema terena, pod maskom prijateljstava i mira, za zvanično stvaranje trećeg samostalnanog entiteta i finaliziranje podjele Bosne prema Daytonskom dogovoru. Samo lud nije u stanju da shvati, zašto se tužbe i presude agresorima na suverenu državu nisu realizovale do sada. Da se naplate ratne odštete od Hrvatske i Srbije, Bosni ne bi trebao ni jedan dolar od fola „medjunarodnog kredita“. Hrvatska i Srbija bi bankrotirale, što bi neminovno dovelo do socijalnog bunta i revolucije u tim državama. Stanje prezaduženosti i novog zaduživanja je pozorišna igra, u kojoj licemjerstvo poput Izetbegovićevog, Dodikovog, Čovićevog, Komšićevog, Lagumdžije, Radončića i njihovih jataka, kad govore o poštivanju zakona, naporima i borbi za državu i gradjane, pokazuje svoje pravo lice. Izetbegovića finansiraju i plaćaju obavještajne službe Irana, Turske i Saudijske Arabije. Dodika – Ruska obavještajna služba i Mosad, Čovića – Vatikan, CIA i Njemačka obavještajna služba, Komšića – CIA i Engleska obavještajna služba, Lagumdžiju – CIA, Njemačka obavještajna služba i Turska obavještajna služba. Radončića – KOS, CIA, i Francuska obavještajna služba.

Istina, vazduh i voda uvijek pronadju prostor da procure. Nije mi namjera, da u ovom tekstu, otkrijem Vam sve zakulisane radnje. Za razvijanje moždanih vijuga, i zdrav razum, ostavljam Vam za sada, da na osnovu karakterističnih dogadjaja, posjeta i kandidature Cerića, odgonetnete sami ko finansira Bošnjački svjetski kongres, Portal Bošnjaci i ključne ličnosti u vrhu „Bošnjačkog radikalizma“. Pratite samo trag Bošnjačkog – Dobrice Ćosića, Fatmira Alispahića, i sve će Vam biti jasno.

Omču oko vrata, gradjani mogu skinuti samo intelektualnom i oružanom revolucijom. Sve drugo je umiranje i nestajanje na rate. Rob je rob, i niko ne pita kojoj vjeri pripada, to mu uopšte nije važno, za kog se lidera bori, koji nacionalizam podržava. Rob je jeftina radna snaga i beskućnik. Jedino pravo koje mu se daje, jeste da živi i radi do smrti. Sva druga prava su dobra volja gospodara. Onaj ko nije svjestan ove savremene činjenice, mentalno je poremećen. Efekte tog poremećaja podržavaju sredstva javnog informisanja, pored vjere, najmoćnije oružje kontrole širokih narodnih masa. Efekte izapranog mozga, još jedino neutrališe glad i prirodni nagon za preživljavanje.

Gradjanska revolucije, sve mijenja iz temelja. Gradjanska država Bosna ostaje na meti lešinara, ali ti isti lešinari moraju iznova pripremati metode i sredstva uništenja i podjele Bosne. Za to im treba novih 200 do 500 godina, pod uslovom, da svjetski odnosi ostanu zamrznuti na sadašnjem odnosu snaga interesa podjele svijeta. Rat je opcija koju pokušavaju da izbjegnu. Svima je jasno da ratom Bosnu i Bosanski narod ne mogu pokoriti. Pobiti četiri milona ljudi u ratu, danas je nemoguće opravdati bilo čime. Palestinu i Palestinski narod uništavaju skoro 100 godina, i nije im uspjelo. Poučeni tim iskustvom, ratna opcija protiv Bosanskog naroda nije u igri. Izazivanjem ratnog sukoba u Bosni, svima je jasno, da će Evropa platiti svojim gubljenjem samostalnosti i neprocjenjive materijalne i ljudske žrtve.

Treći svjetski rat uveliko traje, ali se propagandno skriva. Imperija kapitalizma je na koljenima. Slijedi ubrzo i završni udarac „knockout“.

Samo se naivni nadaju da mogu izbjeći rat u vlastitoj kući dijelenjem imovine i svadjama. Danas se rat sve više vodi na ekonomskom i mentalnom polju, a sve manje oružjem. Oružani sukob je rekcija na propale pokušaje ova dva elementa. Obarač povlače prvi oni koji su izgubili živce i samokontrolu. Svaka akcija izaziva reakciju. A reakcija Bosanskog naroda, posebno zbog njegovog specifičnog mentaliteta, ključni je problem svih neprijatelja.

Molim Vas, ne slijedite me. Slijedite istinu. Istina će Vam dati najbolji odgovor, kako opstati. Za život, opstanak i slobodu,mora se boriti. Slabi i kukavice uvijek biraju ropstvo. Hrabri prihvataju borbu bez ikakvog straha. Borba je njihov sastavni dio života. Metode te borbe su različite, zavisno od poteza neprijatelja. Jedno je sigurno, pobjedu nije moguće ostvariti bez žrtava.

Odluku morate donijeti sami.

BOLJE DANAS, NEGO SUTRA.

Senad Sprečić

unnamed

tačno.net
Autor/ica 25.2.2015. u 22:21