Muha u Crnoj Kutiji 3

tačno.net
Autor/ica 27.2.2014. u 11:45

Muha u Crnoj Kutiji 3

Svaki period ima definisan kulturni kružok sačinjen od umjetnika i prijatelja koji na neki način dijele iste ili slične ideale. Tako ima i mjesto na kojem se oni okupljaju, prave izložbe i komuniciraju. BlackBox se trenutačno izdvaja kao jedan takav centar u Sarajevu. Julijan Komšić i Srećko Hrkač (BlackBox), te Muhamed Kafedžić- Muha,  žele da učvrste tu tradiciju i pozovu Vas na još jedno druženje.

Iako je ovo druga Muhina samostalna izložba u BlackBoxu, sve je u znaku broja tri. Izložbu organizuju 3 prijatelja, na izložbi će bit predstavljene 3 nove slike i 3 nova digital art printa, te je i izložba dobila  ime Muha u Crnoj Kutiji 3.

Ovaj put na izložbi neće biti prikazani radovi iz jednog serijala, već je svaki rad zaseban i predstavljaće neku od interesnih sfera  koje utiču na Muhin stvaralački rad- od stripa, Pop Arta, kinesko/japanskog tradicionalnog pejzaža, radova starih majstora, ilustracije.

Na ovoj izložbi biće predstavljena prva slika sa potpisom/serijalom Utamaro Lichtenstein,  koji je logičan odgovor na serijal 100 Pogleda na Ukiyo-e.

tačno.net
Autor/ica 27.2.2014. u 11:45