Naša stranka: Dodik gleda na Kozaru kroz ideološke naočale Draže Mihajlovića

tačno.net
Autor 6.7.2015. u 13:19

Naša stranka: Dodik gleda na Kozaru kroz ideološke naočale Draže Mihajlovića

Povodom incidenta na obilježavanju 73. godišnjice Bitke na Kozari, kada je policija sa ceremonije udaljila osobe koje su pjevale partizanske pjesme, oglasio se Albin Zuhrić, generalni sekretar Naše stranke, osudivši licemjerno postupanje MUP-a RS-a u navedenom slučaju.

“Nakon rasprava u vezi sa britanskom rezolucijom o Srebrenici, ovo hapšenje na Kozari predstavlja još jedan u nizu pokušaja vlasti RS-a da iskrive sliku o historijskim događajima i onda tu iskrivljenu, nacionalističku sliku nastoje nametnuti svima, makar to zahtijevalo korištenje sile. I izgleda da pritisak neće prestati dok svi u RS-u ne budu posmatrali historijske događaje kroz ideološke naočale Draže Mihajlovića”, kazao je Zuhrić.

“Dok je policija hapsila ljude koji su pjevali partizanske pjesme, slobodno su se tog dana na Kozari prodavali četnički simboli, kokarde i slike Draže Mihailovića. Izgleda da se sloboda govora odnosi samo na četnike, a govor mržnje na partizanske pjesme. To jasno pokazuje da su vlasti u RS-u spremne usmjeravati ljude na đubrište povijesti gdje su fašističke ideologije, a da im je nedopustivo poštivanje civilizacijskih tekovina poput antifašizma”, dodao je Zuhrić.

“Svim žrtvama Kozare je trebalo odati počast u dostojanstvenoj atmosferi, a Milorad Dodik je iskoristio taj skup i sjećanje na žrtve da bi propagirao dnevnopolitičku, demagošku ideju o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH. Samo još on misli da će mu najavljeni referendum produžiti ostanak na vlasti, i pored toga što je doveo pred ekonomski kolaps RS, i na prosjački štap građane tog entiteta”, zaključio je Zuhrić.

tačno.net
Autor 6.7.2015. u 13:19