Naša stranka: Licemjereno je da Irfan Nefić najavljuje rješavanje problema nesavjesnih vozača

tačno.net
Autor 7.11.2014. u 15:40

Naša stranka: Licemjereno je da Irfan Nefić najavljuje rješavanje problema nesavjesnih vozača

Povodom presude Općinskog suda u Visokom prema kojoj je MUP Kantona Sarajevo dužan platiti 9.500 KM odštete građaninu kojeg je u saobraćajnoj nesreći povrijedio portparol MUP-a KS-a Irfan Nefić, upravljajući službenim autom, oglasio se Regionalni odbor Naše stranke Sarajevo, tražeći da portparol Nefić odstupi s te pozicije ili da, u protivnom, bude smijenjen.

”Podsjećamo da je Nefić i u krivičnom postupku proglašen krivim za tu nesreću i kažnjen je uvjetnom zatvorskom kaznom.  Pobjegao je s mjesta nesreće, premda je nanio drugom licu teške tjelesne povrede, što smatramo dodatnim razlogom da se njegovo ponašanje odredi kao nesavjesno i nepriličnog za osobu zaposlenu u MUP-u Kantona Sarajevo”, kazali su iz Regionalnog odbora Naše stranke Sarajevo.

”Građani su, u posljednje vrijeme, svjedoci povećanja broja saobraćajnih nesreća s teškim posljedicama i traže reakciju vlasti. Ako Nefić nastavi obavljati trenutnu funkciju, teško će MUP KS-a uspjeti uvjeriti građane da je spreman suočiti se s onima koji krše saobraćajne propise. Štaviše, licemjerno je da portparol Nefić u ime MUP-a KS-a iznosi u javnost obećanja da će se rješavati, recimo, problem nesavjesnih vozača. Naš stav je da on, sa svojim krivičnim dosjeom, šteti ugledu MUP-a KS-a i nije vjeran reprezent te institucije u kojoj je ogroman broj savjesnih i poštenih ljudi”, zaključili su iz RO Naše stranke Sarajevo.

tačno.net
Autor 7.11.2014. u 15:40