Naša stranka Novi Grad: Press služba Općine Novi Grad panično iznosi neistine

tačno.net
Autor 22.5.2015. u 11:26

Naša stranka Novi Grad: Press služba Općine Novi Grad panično iznosi neistine

Nakon protesta građana, koji su općinsku vlast primorali da odustane od betoniranja zelene površine na Trgu djece Dobrinje, Press služba Općine Novi Grad se agresivno osvrnula na saopćenje Naše stranke u kojem smo stali na stranu građana po tom pitanju.

”U saopćenju objavljenom na službenoj stranici Općine, navedeno je da Naša stranka ne podržava nijedan projekat realiziran u ovoj općini. To jednostavno nije istina. Podržali smo sanaciju Doma zdravlja Otoka, izgradnju Kongresnog centra, sve odluke vezane za Devetu transferzalu, itd. Ono što nismo podržali i što nećemo podržati su projekti poput ovog i sličnih neopravdanih betoniranja zelenih površina i izgradnji benzinskih pumpi u naseljenim mjestima (Otoci i Dobrinji). Naš stav je da općinske vlasti trebaju da rade u interesu svih građana i lokalne zajednice, a ne u interesu tajkuna i korumpiranih stranačkih kadrova”, kazala je Amela Topuz, vijećnica NS-a u OV Novi Grad.

”Budžet nismo podržali zato što je u njemu mnogo loših stavki. Naše kritike su bile protiv izdvajanja koja se ne tiču ulaganja u infrastrukturu i programske aktivnosti u zajednici. Primjera radi, bili smo protiv budžeta jer je njime planirano povećanje plata administraciji. Press služba sve to prešućuje i pokušava obmanuti javnost. To neka ide na njihovu čast.  Za nas je važno da smo na primjeru zaustavljanja plana betoniranja ove zelene površine i inicijative za autobusku liniju Dobrinja – Ilidža pokazali da se stvari mogu mijenjati. To što nas po nalogu načelnika Semira Efendića agresivno napadaju na službenoj stranici Općine, panično iznoseći neistine, znak je da radimo nešto kako treba”, kazao je Vernes Ćosić.

tačno.net
Autor 22.5.2015. u 11:26