Naša stranka odbija učestvovati u genetskom, etničkom inžinjeringu Predsjedništva BiH

tačno.net
Autor 15.7.2014. u 09:12

Naša stranka odbija učestvovati u genetskom, etničkom inžinjeringu Predsjedništva BiH

Naša stranka je danas predala svoje kandidature za predstojeće izbore  za državni, federalni i kantonalni nivo vlasti. Prilikom predaje kandidature, potpredsjednica Naše stranke Sabina Ćudić je prokomentarisala posljednja politička dešavanja kao i razloge zašto Naša stranka neće učestvovati u predlaganju kandidata za članove Predsjedništva BiH.

“Naša stranka odbija učestvovati u procesu kandidovanja članova Predsjedništva  koji je kako u desno tako i lijevo orjentisanim strankama potpuno obezvrijeđen, te obilježen vulgarnim genetskim, etničkim inžinjeringom za koji smatramo da ne pripada ovom vijeku, niti je u skladu sa presudom Evropskog suda za ljudska prava. Građani i građanke BiH su još jednom izigrani. “ izjavila je potpredsjednica NS Sabina Ćudić

Sabina Ćudić je dodala, “Proces odabira bošnjačkih, srpskih i hrvatskih kandidata ovaj put je možda više nego ikada dokazao pogubnost Dejtonskog sistema i nametnutog etničkog principa sa kojim vladajuće stranke manipulišu. Naša stranka će se uhvatiti u koštac sa temeljnim pitanjima i neophodnim reformama na svim nivoima kako bi ovakve vrste omalovažavanja građana svih etničkih pripadnosti u BiH bile dio prošlosti”

 

tačno.net
Autor 15.7.2014. u 09:12