Naša stranka: Podržavamo DF u depolitizaciji javnih preduzeća

tačno.net
Autor 24.4.2015. u 12:38

Naša stranka: Podržavamo DF u depolitizaciji javnih preduzeća

Naša stranka daje punu podršku DF-om stavu o depolitizaciji javnih preduzeća u FBiH, odnosno o dosljednom poštivanju zakona i davanju prioriteta stručnosti prilikom izbora na rukovodeće pozicije u ovim kompanijama.

“Sukob DF-a sa svojim koalicionim partnerima po ovom pitanju samo javno pokazuje da DF-ovi partneri po običaju nisu ni mislili provesti dogovor na kojem je navodno bazirana koalicija. SDA i HDZ su dogovor potpisali samo kako bi došli u poziciju da svoje partijske kadrove nagrade u raspodjeli izbornog plijena, odnosno podjelom upravljačkih mjesta u javnom sektoru” kazao je Dennis Gratz, zastupnik Naše stranke u Parlamentu Federacije.

“Mi zagovaramo depolitizaciju u upravljanju javnim preduzećima, te s tim u vezi, podržavamo posljednji istup DF-a. Pojedinci koji su uklonjeni sa pozicija po raspadu Platforme, a čiji se status rješavao na način kako to sad HDZ i SDA hoće da se riješe postojećih rukovodstava, dobili su slučajeve pred nadležnim sudovima. Sada ih vraćaju na posao, moramo im isplatiti plate za period nezakonitog otpuštanja, a teret snosi federalni budžet. Dakle, za svaku glupost koju naprave vladajući danas, odgovaramo svi zajedno sutra,” zaključio je Gratz.

tačno.net
Autor 24.4.2015. u 12:38

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija