Naša stranka protiv nelegalne gradnje u Opštini Centar

tačno.net
Autor 27.9.2013. u 10:36

Naša stranka protiv nelegalne gradnje u Opštini Centar

Opštinskom odboru Centar Naše stranke obratili su se stanari, vlasnici stanova u ulici Kaptol 4, 8, 10, 12, 14 i M.M. Bašeskije 1, 3 i 5 zbog velikih problema radi nelegalnih radova i uzurpacije privatne imovine stanara, od strane firmi “Centrotrans-transport robe” i “Fe Al Metali”.

Od prošle godine traju njihovi problemi, a institucije sistema su potpuno zakazale u zaštiti njihove imovine i prava. Rješenja službe za inspekcijske poslove Opštine Centar koja su nalagala zaustavljanje nelegalne gradnje i rušenju bespravnih radova nisu izvršena.

Kantonalna građevinska inspekcija od koje je takođe tražena zaštita stanara i sankcionisanje bespravnih radova nije poduzela ništa tako da je u ovoj godini nastavljena gradnja bespravnog objekta.

S tim u vezi na sjednici Opštinskog vijeća općine Centar, vijećnice Naše stranke su tražile sve informacije vezane za navedeni problem, naručito informaciju šta su konkretno opštinski organi poduzeli kako bi zaštitili stanare navedenih zgrada. Naša stranka kao i do sada će stati u zaštitu građana čija je imovina ugrožena od nelegalne gradnje, te poziva nadležne opštinske organe da konačno zaštite građane i sankcionišu bespravne graditelje.

 

 

 

 

 

 

tačno.net
Autor 27.9.2013. u 10:36

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija