Naša stranka: RATNI VETERANI NISU PIJUNI POLITIKE

tačno.net
Autor/ica 18.7.2014. u 16:22

Naša stranka: RATNI VETERANI NISU PIJUNI POLITIKE

Naša stranka poziva sve ratne veterane – pripadnike Armije RBiH, da na narednim izborima konačno kažu šta misle o svima onima koji su udruženja boračkih organizacija iskoristili u svrhu političke promocije, jeftino prodajući vrijednosti koje smo branili u godinama agresije. Ne smijemo dozvoliti da se status branilaca Bosne i Hercegovine tretira kao socijalna kategorija, a da se poslušnost njihovih predstavnika kupuje tankim budžetskim linijama.
Nedopustivo je da, dok građani i građanke ove zemlje zaslužni za njenu odbranu i opstanak žive od danas do sutra, jedan uzak krug namiren u 180 različitih udruženja obara svaku reviziju spiskova sa nevjerovatnih 600 000 boraca, od kojih su neki dvostruko privilegovani, dok su drugi potpuno zaboravljeni.
Moramo izaći iz začaranog kruga od kojeg koristi ima podobna manjina. Naša stranka će insistirati na programskom finansiranju boračke populacije, koje će se vezivati za razvojne i obrazovne planove. Na taj način ćemo vratiti dostojanstvo onima koji su pregaženi od korumpirane vlasti i svojih navodnih predstavnika.
Ratni veterani nisu pijuni, koje partije na vlasti prije svakih izbora pomiču na političkoj tabli. U Našoj stranci sjede ljudi koji su najbolje godine svoje mladosti proveli u rovovima, boreći se u pravednom odbrambenom ratu; oni poručuju da dvije decenije kasnije niko ne može ubirati ličnu političku rentu od njihove žrtve.
tačno.net
Autor/ica 18.7.2014. u 16:22