Naša stranka: Selman je personifikacija puta koji je izabrala SDA

tačno.net
Autor/ica 3.11.2014. u 13:50

Naša stranka: Selman je personifikacija puta koji je izabrala SDA

Imenovanjem Salke Selmana na poziciju direktora u Razvojnoj banci FBiH, te Hermedina Zornića na čelo “Terminala FBiH”, Stranka demokratske akcije šalje poruku da nakon izbora ne planira promijeniti zauzeti kurs, te da će nastaviti sa izborom podobnih kadrova na račun građana BiH.

„Činjenica je da su javna preduzeća postala prostor za raskusurivanje nakon izbora, te naplatu nagomilanih dugova svih onih ‘interesnih grupacija’ uključenih u predizbornu kampanju. Dakle, građani će platiti kampanju Stranke demokratske akcije. Snaga vladajuće elite se gradi preko naših leđa, budući da oni nikada riziku ne izlažu svoj kapital već isključivo javna sredstva i ono što je vlasništvo države“, kazao je Dennis Gratz, zastupnik Naše stranke u Parlamentu Federacije.

„Ova zemlja se pretvara u predkongresnu arenu SDA. Međutim, nisu oni jedini odgovorni. Ima dovoljno ruku da se na svim nivoima isključe iz vlasti oni koji u Salki Selmanu vide spas Razvojne banke Federacije. Svi koji su relevantni sagovornici za paralmentarnu većinu znaju iskustvo Stranke za BiH iz 2006., SDP-a iz 2010. godine. Nemojte dopustiti da još četiri godine prođe u vlasti onih koji nikada nisu platili cijenu loše politike posljednjih 20 godina“, upozorio je Gratz.

tačno.net
Autor/ica 3.11.2014. u 13:50