Naša stranka: Ušli smo u Parlament Federacije

tačno.net
Autor 13.10.2014. u 16:39

Naša stranka: Ušli smo u Parlament Federacije

 

Na današnjoj press-konferenciji, predsjednik Naše stranke, Dennis Gratz, potvrdio je da prema trenutnim preliminarnim i nezvaničnim rezultatima, Naša stranka ima osiguran direktni mandat u Parlamentu Federacije. “Ovo je historijski uspjeh, kojim potvrđujemo da nismo ‘mala’ stranka koja se bavi samo lokalnim pitanjima, već ozbiljna građanska opcija koja će u naredne četiri godine učiniti da o politici razgovaramo drugačije”, podvukao je Gratz.

“Smatram da je rezultat koji smo ostvarili na nivou Skupštine Kantona Sarajevo potvrda našeg rada u posljednje četiri godine, te činjenice da jedini nismo pristali na besramnu podjelu fotelja raznoraznih vlada koje su prošle kroz Sarajevo”, rekao je Predrag Kojović, te je potvrdio da će Naša stranka osvojiti najmanje tri, a vjerovatno i četiri mandata u Skupštini Kantona Sarajevo.

“Naša kampanja je bila naznaka pristupa politici koji Naša stranka ima, za nas građani i građanke nisu pasivni posmatrači, već aktivni učesnici koji će zajedno sa nama implementirati rješenja. Dijalog se nastavlja, a pravi posao tek počinje”, rekla je Sabina Ćudić, potpredsjednica Naše stranke i kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Naša stranka ima sigurna tri mandata u Skupštini Kantona Sarajevo, kao i direktni mandat u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. U stranci naglašavaju kako je moguće da će nakon konačnog brojanja, imati i četvrti mandat u Kantonu Sarajevo.

tačno.net
Autor 13.10.2014. u 16:39

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija