Naša stranka: Usvojena inicijativa za smanjenje plaća i paušala u Općini Centar

tačno.net
Autor 8.3.2014. u 09:21

Naša stranka: Usvojena inicijativa za smanjenje plaća i paušala u Općini Centar

Na sjednici Općinskog vijeća Centar, održanoj 06.03.2014. godine, vijećnici su usvojili inicijativu koja će biti upućena Parlamentu i Vladi FBiH, a koja ide u pravcu ograničavanja primanja u FBiH, kantonima i općinama, te zahtijeva donošenje zakona o plaćama direktora, članova uprave i službenika u javnim preduzećima.

Naša stranka je prije usvajanja ovog seta predložila i svoju inicijativu za smanjenje paušala i plaća funkcionerima i vijećnicima od 20%, kao i plaćanje vijećnicima za rad u komisijama. Ta inicijativa bi trebala odmah biti implementirana, jer ne postoje nikakva zakonska ograničenja za njeno usvajanje.

“Napokon su partije u Općini Centar shvatile važnost pravljenja rezova u javnoj potrošnji. Međutim, prve dvije tačke u zajedničkoj inicijativi se tiču obraćanja višim nivoima vlasti kako bi oni rješavali pitanje smanjenja plata. Po nama, ključna je treća tačka koju smo usvojili, a koja znači da ćemo odmah ići na smanjenje plata i paušala,što po zakonu možemo uraditi i sami, ne čekajuci na FBiH”, izjavila je vijećnica Naše stranke u OV Centar Amela Kuskunović

Kuskunovićeva je dodala i sljedeće: “Mi radimo sve što je u našoj moći da se ova i slične incijative provedu u najbržem mogućem roku i da smanjimo plate izabranim funkcionerima i paušale vijećnicima. Imamo odgovornost da jasno i brzo  pokažemo solidarnost sa socijalno ugroženim građanima i građankama naše općine.”

tačno.net
Autor 8.3.2014. u 09:21

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija