Nije vrijeme loše, loši su ljudi

tačno.net
Autor 30.1.2015. u 11:37

Nije vrijeme loše, loši su ljudi

 

Svoje slobodno vrijeme četvrtkom navečer obično provodim gledajuću emisiju „Ispuni mi želju“ na Hayat televiziji. Između ostalog, večeras je prikazana tužna priča o djevojčici koja samo želi da ima struju u kući, a čiji otac ima probleme sa kičmom i nije sposoban za rad.

Piše: Faruk Garib

Dok sam gledao djevojčicu i njenog oca koji se bore na životnom putu i čiji je cilj samo da prežive, upitao sam sebe neke stvari. Zapitao sam se zašto ja uvijek tražim nešto više? I zašto sam uvijek nezadovoljan onim što imam? A onda sam u svojoj percepciji pokušao prikazati život ove djevojčice i njenog oca, čiji je jedini san da imaju struju i nešto da jedu, kako bi preživjeli. I vidio sam da ja imam puno toga…

Onda mi je u misao došla slika naših političara koji svakodnevno organizuju konferencije, sjednice, sastanke, i troše silne svote novca na svojoj luksuzni život, naravno sve to ide na račun države Bosne i Hercegovine. Pitao sam se zašto je ministarska mjesečna plata u Bosni i Hercegovini ravna nečijim godišnjim primanjima? Zašto gospoda iz Predsjedništva, Vlade ili Vijeća ministara ima najluksuznije automobile ili kuće? Oni nemaju snove, i nikada ih neće ni imati! Oni se ne brinu da li će oni i njihova djeca imati struju u kući, da li će imati novaca da kupe svojoj djeci pribor za školu ili da li će imati šta da jedu sutra.

Oni vjerovatno samo maštaju koji će novi automobil, mobitel ili stan kupiti na račun ove države, i onda će nama plasirati priču da su ta materijalna dobra kupili kreditom. Kažu da je porok vlasti neizlječiv, i da je cilji ljudi na vlasti samo da imaju više novca i ostalih materijalnih dobara.

I onda mi se opet u glavu vraća slika djevojčice koja skoro nema ništa, a ipak je sretna. Sretna je što je živa i ima porodicu…

Naša država će početi da funkcioniše samo onda kada političari prestanu gledati samo svoju korist i osvrnu se malo na ovaj napaćeni narod u ovoj „našoj“ Bosni i Hercegovini.

Zato, predsjednici, ministri, poslanici u skupštinama, velika Vam hvala što ste nas odveli u propast, bacili nas na dno dna. Hvala Vam što ste od novca ovog naroda i ove države svojoj djeci osigurali budućnost.

Došlo je opasno, strahovito i jezivo vrijeme u Bosni i Hercegovini, ali, nije loše vrijeme, loši su ljudi…

Magazin plus

Tagovi:
tačno.net
Autor 30.1.2015. u 11:37

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija