NOVO IGRANJE PREDSTAVE “KONCERT PTICA“ ALEŠA KURTA

tačno.net
Autor 18.5.2015. u 15:44

NOVO IGRANJE PREDSTAVE “KONCERT PTICA“ ALEŠA KURTA

Majski repertoar Scene MESS, posvećem pozorišnoj kostimografiji, nastavit će se u ponedjeljak, 18. maja u Kamernom teatru 55 u 20 sati izvedbom predstave Aleša Kurta, “Koncert ptica“. Predstava nastala premu tekstu Dževada Karahasana u koprodukciji Kamernog teatra 55 i Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scene MESS govori o vrlo aktualnoj temi potrage za vječnom mladošću s jedne strane, i o ljudskoj potrebi da na bilo koji način i po svaku cijenu sačuvamo ono što volimo.

Naglašavajući da se scenografski proces dešava paralelno sa procesom kompletnog autorskog tima, scenografkinja predstave “Gospodin jastuk“, Adisa Vatreš, istakla je da je svaki teatarski sektor ovisi od drugog, te da je jako bitno da su svi sinhronizirani. “S obzirom da sam autor i kostimografije i scenografije u predstavi “Koncert ptica“, gradila sam ih kao cjelinu. Prostor sam koncipirala tako da bude poput bijelog platna na kojem su prikazani raznoliki kostimi intenzivnih boja, dok je prostor neutralan i funkcionalan te trpi promjene kroz simbolična otkrivanja novih elemenata“, rekla je Vatreš te dodala da je rad na predstavi bio proces prepun igre i kreiranja svijeta unutar kojeg se pričala priča.

Uloge u predstavi ostvaruju Tanja Šojić, Mirsad Tuka, Senad Alihodžić, Amar Selimović i Aida Bukva. Dramaturgiju potpisuje Vedran Fajković, a kaompozitor i aranžer muzike je Duško Vranić.

Ulaznice za predstavu mogu se rezervisati putem broja 033 550 475, e-maila [email protected] ili lično na blagajni Kamernog teatra 55 svakog dana osim nedjelje u periodu od 10 do 12 sati i od 16 do 20 sati.

Više o aktivnostima Scene MESS možete pronaći na www.mess.ba.

tačno.net
Autor 18.5.2015. u 15:44