Novo izdanje stripa “Valter brani Sarajevo”

tačno.net
Autor 8.4.2014. u 09:38

Novo izdanje stripa “Valter brani Sarajevo”

Agarthi Comics, strip izdavačka kuća iz Sarajeva, nakon pokretanja poznatih edicija, Zagor, Marti Misterija, Jan Dix, Skriveno lice, Magični vjetar, sa zadovoljstvom najavljuje novo domaće strip izdanje u novoj biblioteci.

Agarthi Comics pokreće novu biblioteku „Biblioteka Bosančica” namjenjenu bosanskohercegovačkim strip izdanjima. Odlučili smo da pokrenemo jednu ovakvu biblioteku kako bi dali priliku svim novim autorima, ali istovremeno i podsjetili stare generacije kakvi su stripovi rađeni u proteklim decenijama u Bosni i Hercegovini, navode iz ove izdavačke kuće.

Kao prvo djelo, koje će otvoriti novu biblioteku naći će se Valter brani Sarajevo, autora Ahmeta Muminovića, vjerovatno jedno od najznačajnijih djela bh. autora, a moguće i cijele bivše Jugoslavije. “Valter brani Sarajevo” slovi kao najtiražniji strip SFR Jugoslavije. Nakon objavljivanja je izvezen u par zemalja i, između ostalog, u NR Kini je štampan u tiražu od nekoliko miliona.

Izdanje je rađeno u B5 formatu, c/b, na 128 stranica. Kvalitet izdanja i kompletne biblioteke ostaje u Agarthi Comics tradiciji, na ekološki čistom papiru (bez posječenog i jednog drveta zbog Agarthi izdanja).

Izdanje je samo po sebi i kuriozitet jer sadrži i detaljnu biografiju Vladimira Perića Valtera, strip koji se sastoji od 6 epizoda na 90 stranica i, kao dodatak, fotogaleriju ratnog puta Valtera i njegove sahrane u Sarajevu nakon pogibije prilikom borbi za oslobođenje grada, sa  55 do sada neobjavljenih fotografija.

Valter brani Sarajevo će biti u pretplati u periodu od 7. do 15. aprila. Cijena u pretplati je 12 KM, maloprodajna cijena u BiH je 15 KM, a maloprodajna cijena u inostranstvu je 20 KM.

– Pretplata se za kupce u BiH može izvršiti u Striparnici Agarthi Comics u Sarajevu ili preko webshopa www.stripovi.ba (odabirom stripa „Valter… – za kupce iz BiH), preporučujemo plaćanje putem ePay usluge, a sva ostala plaćanja (Banka, PayPal) trebaju biti izvršena u toku pretplatnog perioda.

Pretplata se za kupce iz inostranstva može izvršiti putem webshopa www.stripovi.ba (odabirom stripa „Valter… – za kupce iz inostranstva) i plaćanjem putem ePay (kartično plaćanje na sajtu) ili PayPal-a, navode iz Agarthi Comicsa.

oslobodjenje.ba

tačno.net
Autor 8.4.2014. u 09:38