Odmah sazvati vanrednu sjednicu Parlamenta FBiH zbog situacije u UKC-u Sarajevo

tačno.net
Autor 24.1.2017. u 17:14

Odmah sazvati vanrednu sjednicu Parlamenta FBiH zbog situacije u UKC-u Sarajevo

SDU BiH zahtjeva da se odmah i bez odlaganja sazove hitna i vanredna sjednica Parlamenta Federacije BiH koja će razmatrati kritično stanje i opstrukcije u funkcionisanju Univerzitetskog Kliničkog Centra Sarajevo (UKCS).

Zabrinuti smo sve češćim napuštanjima UKCS-a od strane uglednih ljekara – stručnjaka, što zajedno sa nestašicom prijeko potrebnih doza lijekova za lječenje najtežih bolesnika, osnovnih ljekova, i drugog medicinskog materijala koje pacijenti sami nabavljaju stvara jednu vrlo ružnu sliku.

Smatramo da je prijeko potrebna hitna i vanredna sjednica Parlamenta Federacije BiH na kojoj bi se razmotrili svi razlozi koji se tiču opstrukcija u funkcionisanju UKCS-a kao institucije za pružanje zdravstvenih usluga građanima.

Strah od bolesti je zavladao među građanima, koji su opravdano zabrinuti da ukoliko se ne daj Bože razbole, u UKCS-u neće imati adekvatnu ljekarsku uslugu koju redovno plaćaju. Sa druge strane građane brine i šutnja ministara zdravstva i FBiH i Kantona Sarajevo, kao osnivača UKCS-a.

tačno.net
Autor 24.1.2017. u 17:14