Održana zajednička sjednica glavnih odbora Naše stranke i Liberalno demokratske stranke BiH

tačno.net
Autor 15.6.2013. u 14:55

Održana zajednička sjednica glavnih odbora Naše stranke i Liberalno demokratske stranke BiH

Danas je u Sarajevu održana zajednička sjednica glavnih odbora Naše stranke i Liberalno demokratske stranke BiH, na kojoj su usvojeni principi o političkom i organizacionom približavanju ovih stranka u cilju i formalnog ujedinjena, te dogovorena koalicija ove dvije stranke na narednim općim izborima u okviru socijalno-liberalnog bloka.

«Ukoliko želimo da zaustavimo političko i ekonomsko urušavanje BiH onda izbori 2014. moraju na vlast dovesti one političke stranke čiji moralni i politički integritet garantuje radiklanu promjenu u načinu razmišljanja o politici i sprovođenju reformi. Današnja odluka o predizbornoj koaliciji Naše stranke i LDS-a je važan korak u stvaranju političkog bloka koji će na izborima 2014. predstavljati kredibilnu alternativu sadašnjim vlastima» izjavio je predsjednik Naše Stranke Dennis Gratz

«Formiranje koalicije NS-a i LDS-a je važan preduslov za formiranja liberalnog političkog bloka koji će glasačima umjesto politike međuetničkih tenzija ponuditi politički i ekonomski program. Politički i moralni kredibilitet ovih stranaka i ljudi je možda jedina politička alternativa za građane na narednim izborima» izjavio je Amir Husaric, predsjednik LDS-a.

NS i LDS su najavili i pripremu zajedničke konvencije koja će se održati krajem godine, kada će se javnosti izložiti i ekonomska, kao i druge politike ove dvije stranke.

tačno.net
Autor 15.6.2013. u 14:55

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija