“Ovo je pošta, budalo!” Aktivistice Inicijative mladih za ljudska prava obilježile 2. maj

tačno.net
Autor 2.5.2015. u 14:41

Izdvajamo

  • Pored obilježavanja ruža aktivistice su sa transparentima ‘Ovo je Srbija’ i ‘Ovo je pošta, budalo’ skrenuli pažnju na činjenicu da je 02. maja 1992. godine zapaljena i glavna pošta u gradu. Na ovaj način aktivistice su obilježile dan je kada počela opsada grada Sarajeva, najduža opsada jednog grada u modernoj historiji civilizacije.

Povezani članci

“Ovo je pošta, budalo!” Aktivistice Inicijative mladih za ljudska prava obilježile 2. maj

Pored obilježavanja ruža aktivistice su sa transparentima ‘Ovo je Srbija’ i ‘Ovo je pošta, budalo’ skrenuli pažnju na činjenicu da je 02. maja 1992. godine zapaljena i glavna pošta u gradu. Na ovaj način aktivistice su obilježile dan je kada počela opsada grada Sarajeva, najduža opsada jednog grada u modernoj historiji civilizacije.

Aktivistice Inicijative mladih za ljudska prava YIHR BIH su obilježile 02.maj simboličnim farbanjem sarajevskih ruža na potezu od  Katedrale do Vijećnice.

Podsjećamo, „Ruže Sarajeva“ su vidljivi tragovi minobacačkih granata ispaljenih na grad tokom četverogodišnje opsade grada od 1992. do 1995.

Inicijativa mladih za ljudska prava BiH ovom akcijom željela je da otrgne od zaborava autentične spomenike sarajevske opsade. Pored obilježavanja ruža aktivistice su sa transparentima ‘Ovo je Srbija’ i ‘Ovo je pošta, budalo’ skrenuli pažnju na činjenicu da je 02. maja 1992. godine zapaljena i glavna pošta u gradu. Na ovaj način aktivistice su obilježile dan je kada počela opsada grada Sarajeva, najduža opsada jednog grada u modernoj historiji civilizacije.

tačno.net
Autor 2.5.2015. u 14:41