Patriotske političke snage u BiH trebaju tražiti prijevremene izbore

tačno.net
Autor 15.1.2017. u 15:22

Patriotske političke snage u BiH trebaju tražiti prijevremene izbore

Kada nemate adekvatne odgovore na katastrofalnu socijalno-ekonomsku situaciju, onda želite da političkim  sukobom prikrijete vlastiti kriminal. To je ukratko ono što se kontinuirano dešava u BiH, a eskalaciju ima zadnjih dana.

Političari koji vode ovu zemlju su u protekloj sedmici pokazali da im je lakše započeti konflikt, nego se baviti realnim problemima građana. Sa druge strene u Bosni i Hercegovini nepostoji jasno izdefinisana pozicija i opozicija. Građani u RS-u, u Brčko Distriktu i u Federaciji BiH ništa nemaju od toga što se u Banjoj Luci pjevaju borbene pjesme i odvija vojna i parada JP Pošta Srpske u sklopu obilježavanja neustavnog praznika. Još manje imaju od toga što se političke stranke iz Federacije BiH oglašavaju u vezi sa obilježavanjem neustavnog praznika. Mi u BiH imamo političku scenu koja djeluje u okviru entiteta, a ne u okviru države Bosne i Hercegovine, što naravno najviše pogoduje onim retrogradnim snagama koje bi sa petitom podijelile BiH i sutra zaratile samo da njihovi navionalni lideri ne odu u zatvor zbog korupcije i drugih afera. Niti jedna politička partija ne vodi odgovornu državnu politiku i nema odgovora na kontinuirno razaranje države i njenih institucija poput Oružanih snaga BiH. A u svemu tome najmanje se vodi računa u građanima i njihovim životnim potrebama što treba biti prioritet političkog djelovanja.

Pošto su političke partije na vlasti pokazale zavidnu nesposobnost i pošto vode neodgovornu politiku koja može dovesti do sukoba i netrpeljivosti, SDU BiH traži da se u BiH raspišu prijevremeni izbori za sve nivoe vlasti. Ako opozicija hoće da mjenja stanje u zemlji, onda će se i oni odreći svojih privilegija i podržati ovaj prijedlog. U protivnom ostaće samo puki posmatraći i kritičari političke situacije koja ide na ruku samo vladajućim elitama koje u sukobima žele da sakriju svoj kriminal.

Šta je alternativa? Alternativa prijevremenim izborima je i dalje zadržavanje statusa quo u kojoj profitiraju samo oni politički probrani i nacionlno podobni, te kreiranje novih fingiranih političkih sukoba i gubljenje vremena u naradne 2, 4 ili 8 godina. Pitamo se koliko još izgubljenih godina nam je potrebno da bi shvatili da ovakvo stanje ne ide u korist građanima, već samo političkim elitama i institucionalnim kriminalcima, koji su u zaštiti svog kriminala spremni na sve.

Stoga, SDU BiH traži od svih patriota i probosanskih stranaka u Parlamentu BiH da odmah traže raspuštanje parlamenta i sazivanje prijevremenih izbora kako bi se stanje u BiH stabiliziralo i zemlja vratila reformama i putu ka EU i NATO-u, stoji  u saopćenju SDU BIH !

 

tačno.net
Autor 15.1.2017. u 15:22

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija