Poništen konkurs za zgradu Centralne banke u Hastahani

tačno.net
Autor 28.10.2020. u 09:33

Poništen konkurs za zgradu Centralne banke u Hastahani

foto: Žurnal.info

Riječ je o objektu koja je u planu izgradnje na zemljištu koja generalno odgovara području današnjeg parkinga na lokalitetu Hastahane.

Kako se navodi, konkurs je raspisan sredinom jula, ali niti jedan od ponuđenih rješenja nije zadovoljio kriterije Centralne banke Bosne i Hercegovine.

“Ovlaštena konkursna komisija je nakon provedene procedure i detaljne stručne analize četiri konkursne prijave utvrdila da ni jedan od dostavljenih radova ne ispunjava kriterije utvrđene u konkursnoj dokumentaciji kao i uslove projektnog zadatka”, rečeno nam je iz CBBiH.

Nakon isteka zakonskog roka za žalbu, CBBiH će donijeti Odluku o ponovnom pokretanju postupka javne nabavke usluge izrade idejnog rješenja za potrebe CBBiH – Glavne jedinice Sarajevo, putem konkursa za izradu idejnog rješenja, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, navodi se u obrazloženju.

Podsjetimo, Centralna banka BiH je 2019. godine kupila zemljište površine 2.290 kvadrata za 4,7 miliona konvertibilnih maraka.

Gradnja objekta je kontroverzna zbog mišljenja dijela građana Sarajeva da se gradnjom objekta narušava izgled, odnosno namjena Hastahane.

klix.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor 28.10.2020. u 09:33

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija