POŠTENA I VRIJEDNA MLADOST BOSNE I HERCEGOVINE SRCEM KREIRA DOBRU EKONOMIJU

tačno.net
Autor 13.11.2016. u 12:59

POŠTENA I VRIJEDNA MLADOST BOSNE I HERCEGOVINE SRCEM KREIRA DOBRU EKONOMIJU

Došlo je vrijeme za drugu generaciju društvenih poduzetnika i poduzetnica koji prolaze kroz Mozaikovu M-zonu, mjesto gdje se društveno inovativne ideje transformišu u društvene biznise. Najbolji polaznici i polaznice Mozaikovog inkubatora društvenih biznisa dobit će investiciju za izradu prototipa koji će donijeti dobro ne samo njima, kao poduzetnicima i poduzetnicama, nego i cijelom društvu.

Briga o društvu i učestvovanje u stvaranju dobre ekonomije, ono je što izdvaja Mozaikove društvene poduzetnike i poduzetnice i po čemu su prepoznatljivi. Oni su pošteni i vrijedni, jer za sebe i svoje društvo rade srcem. Njih 1.207 volontera i volonterki su tokom ljeta osmislili i proveli 121 društveno inovativni projekat u 35 općina i opština. Zadovoljstvo nam je što ćemo, tokom ceremonije, potpisati ugovore sa 28 bh. općina i opština o nastavku ove saradnje.

Ceremonija za finaliste koji će dobiti Mozaikovu investiciju i podršku vrhunskih mentora za izradu prototipa i testiranja na tržištu, održat će se 14. novembra (ponedjeljak) u 15.00 sati u Hotelu Hills. 

Ceremoniji prethodi dvodnevna regionalna konferencija na kojoj mladi iz BiH, Srbije, Hrvatske i Makedonije razgovaraju o učestvovanju mladih na lokalnom nivou u društvenoj inovaciji.

tačno.net
Autor 13.11.2016. u 12:59