Predrag Kojović: Glasaćemo za nepovjerenje Vladi Federacije

tačno.net
Autor 1.10.2015. u 10:16

Predrag Kojović: Glasaćemo za nepovjerenje Vladi Federacije

Povodom glasanja o nepovjerenju Vladi Federacije na današnjoj sjednici Domu naroda Parlamenta FBiH, oglasio se Predrag Kojović, delegat u Domu naroda i predsjednik Naše stranke, kazavši da će delegati NS-a glasati za nepovjerenje Vladi.

„Političko, socijalno i finansijsko stanje u Federaciji, koje je – kako je to valjda već svakome vidljivo – teško i beznadežno, neosporno je rezultat dvodecenijskog prisustva SDA i HDZ BIH u vlasti. Najbolja bi vlada za Federaciju bila ona u kojoj ne bi bilo SDA i HDZ-a, a najgora je ona u kojoj glavnu riječ vode samo SDA i HDZ-a bez parlamentarne većine u Parlamentu. O tome najbolji govori činjenica da su, od mjeseca marta kad je formirana Vlada, održane samo 3 redovne sjednice na kojima se od izuzetno važne i obimne Reformske agende našla samo jedna tačka dnevnog reda”, kazao je Kojović.

„Raspad ishitreno formirane parlamentarne većine morale su pratiti i promjene u izvršnoj vlasti. Za nas je neprihvatljiva činjenica da se poslanici jedne partije ponašaju kao opozicija u Parlamentu, dok istovremeno njihovi ministri zauzimaju neke  od najvažnijih pozicija u izvršnoj vlasti. S obzirom da se prilikom usvajanja Zakona o radu pokazalo da su prioriteti nekih partija izborni rejting, a ne napredak zemlje, ovakva Vlada ne može krenuti u ispunjavanje Reformske agende”, zaključio je Kojović.

tačno.net
Autor 1.10.2015. u 10:16

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija