Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz učestvuje na Balkan Forumu za regionalnu suradnju

tačno.net
Autor 9.2.2013. u 14:50

Predsjednik Naše stranke, Dennis Gratz, boravi u dvodnevnoj posjeti Solunu u Grčkoj, gdje učestvuje na Balkanskom Forumu za regionalnu suradnju. Cilj Balkanskog Foruma je da cijelu regiju balkana transformira u jedinstvenu snagu, koja će biti spremna učestvovati na evropskoj i globalnoj ekonomsko-političkoj sceni.

Ovogodišnji Forum će se fokusirati na četiri ključna sektora u kojima postoje značajni izazovi, ali potencijal za inovativne pristupe i promjene: regionalni obrazovni pristupi, ljudski kapital i tržišta rada, infrastruktura i razvoj turizma, energija, životna sredina i ekonomski razvoj.

Predsjednik Naše stranke, Dennis Gratz, je pozvan kao predstavnik social-liberalne partije Bosne i Hercegovine koja svojim politikama zagovara regionalno jačanje i suradnju.

“Program u kojem smo aktivno učestvovali u ova dva dana govori da nije dovoljno samo raditi na dobrosusjedskim odnosima, nego je veoma važno da sve zemlje Balkana zajednički učestvuju u razvijanju ekonomskih inicijativa i projekata koje se tiču energije, okoliša, turizma, tržišta rada i drugih oblasti. Naša stranka će u svom djelovanju i dalje aktivno raditi na jačanju politike unutar Bosne i Hercegovine koja zagovara regionalnu suradnju, ekonomski prosperitet i održivi razvoj regije Balkana”, izjavio je predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.

Na Balkan forumu koji traje do 9. februara pored brojnih političara i regionalnih ekperata prisustvuju između ostalih i Ketrin Eshton visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku, Philip Reeker zamjenik pomoćnika Državnog sekretara SAD-a, Jorgos Papandreu bivši premijer Grčke.

tačno.net
Autor 9.2.2013. u 14:50