PREDSTAVA “BRAŠNO U VENAMA“ OTVARA SEPTEMBARSKI REPERTOAR SCENE MESS

tačno.net
Autor 14.9.2015. u 13:26

PREDSTAVA “BRAŠNO U VENAMA“ OTVARA SEPTEMBARSKI REPERTOAR SCENE MESS

Scena MESS Internacionalnog teatarskog festivala MESS publici će u septembru predstaviti tri predstave koje će u SARTR-u i Kamernom teatru 55 imati ukupno pet igranja. Repertoar će zvanično u Sarajevskom ratnom teatru večeras u 20 sati otvoriti izvedba predstave Borisa Liješevića, “Brašno u venama“. Ljubitelji teatra će u septembru također moći pogledati i predstavu “Koncert ptica“, Aleša Kurta, u srijedu 23. septembra u Kamernom teatru 55 u 20 sati, te predstavu “Tajna džema od malina“ u režiji Selme Spahić, koji će imati tri igranja 26, 28. i 29. septembra u SARTR-u u 20 sati.

Predstava “Brašno u venama“ nastala je u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra i Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scena MESS, a rađena je prema dramskom tekstu Igora Štiksa. Priča govori o ideološkom i generacijskom jazu jedne porodice, a uloge u predstavi ostvaruju Miki Trifunov, Kaća Dorić, Izudin Bajrović, Admir Glamočak, Selma Alispahić i Jasenko Pašić. Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić Kulenović, scenografiju Vedran Hrustanović, kostimografiju Lejla Hodžić dok je autor muzike Duško Šegvić. Predstava će svoje igranje također imati i na 55. Internacionalom teatarskom festivalu MESS.

Ulaznice za predstavu se mogu rezervisati putem telefona 033 664 070, emaila [email protected] ili na blagajni Sarajevskog ratnog teatra. Cijena ulaznice iznosi 10KM, a omogućen je popust za učenike, studente i penzionere.

tačno.net
Autor 14.9.2015. u 13:26