PREDSTAVA “KONCERT PTICA“ U ČETVRTAK U KAMERNOM TEATRU 55

tačno.net
Autor/ica 17.2.2015. u 12:03

PREDSTAVA “KONCERT PTICA“ U ČETVRTAK U KAMERNOM TEATRU 55

Februarski repertoar Scene MESS Internacionalnog teatarskog festivala MESS, nastavit će se u četvrtak, 19. februara, u 20 sati, predstavom “Koncert ptica“, po tekstu Dževada Karahasana, u koprodukciji Kamernog teatra 55 i Internacionalnog teatarskog festivala MESS- Scene MESS. Predstava u režiji Aleša Kurta govori o vrlo aktualnoj temi potrage za vječnom mladošću s jedne strane, i o ljudskoj potrebi da na bilo koji način i po svaku cijenu sačuvamo ono što volimo.

Mjesec februar je mjesec autorske muzike u Sceni MESS i povodom najave ovomjesečnog igranja predstave «Koncert ptica», kompozitor Dušan Vranić je objasnio put koji muzika prođe od njenog stvaranja do publike. «Put koji muzika pređe od mene do publike je jednostavan. Krene niodakle, prođe mi kroz prste, dođe mi do ušiju, pa na kompjuter pa opet do ušiju, preko prsta nazad u kompjuter. Tu se neko vrijeme odmara. Kada se uši i prsti na rukama sve fino dogovore, ili ne, muzika se uglavnom preseli na CD. Preko CD-a ide do publike. Nekad prođe i kroz tuđe prste, ruke ili noge, ali svakako dođe do ušiju publike jer inače, nema smisla», ispričao je Vranić.

Istakavši da je kreiranje muzike za predstavu složen proces kojem treba vremena i u kojem učestvuju sva čula, Dušan Vranić je dodao “Nakon što pročitam tekst i razgovaram sa rediteljem, potom upoznam sve ostale autore u predstavi, glumce, scenografa, kostimografa. Najviše u svemu mi pomažu probe jer upravu tu pokušavam osjetiti atmosferu i pristup, što je veoma bitno, jer muzika može da podstakne reditelja i glumce da drugačije sagledaju i urade neku scenu“.

Uloge u predstavi “Koncert ptica“ ostvarili su Mirsad Tuka, Amar Selimović, Tatjana Šojić, Senad Alihodžić i Aida Bukva. Ulaznice za predstavu mogu se rezervisati putem broja 033 550 475, e-maila [email protected] ili lično na blagajni Kamernog teatra 55 svakog dana osim nedjelje u periodu od 10 do 12 sati i od 16 do 20 sati.

tačno.net
Autor/ica 17.2.2015. u 12:03