Prijedlog zakona o dopunama Izbornog i Krivičnog zakona BiH: 51. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

tačno.net
Autor 4.9.2017. u 12:01

Prijedlog zakona o dopunama Izbornog i Krivičnog zakona BiH: 51. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

U srijedu, 6.09.2017.godine, u zgradi Parlamentarne skupštine BiH s početkom u 10:00 sati održat će se 51. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovina na kojoj će se razmatrati prijedlog zakona o dopuni Izbornog zakona Bosne i Hercegovina pod tačkom 6. i prijedlog zakona o dopunama Kirvičnog zakona Bosne i Hercegovine pod tačkom 7. predlagača poslanika Denisa Bećirevića.

Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa zajedno sa 35 drugih Udruženja i nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini su dali podršku poslaniku Denisu Bećireviću za dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, te su tražili od Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH, prisustvo 51. sjednici.

Udruženja i nevladine organizacije koje su podržale prijedlog poslanika Bećirevića koji se odnosi na zakonsko spriječavanje i kažnjavaje javnog odobravanja, poricanja i teškog umanjivanja zločina genocida, Holokausta, zločina protiv čovječnosti, i ratnih zločina protiv civilnog stanovništva utvrđenih međunarodnim i domaćim sudom smatraju da je od izuzetne važnosti da se razmatra i usvoji prijedlog zakona kako bi sprijećili negiranje zločina za dobrobit bolje budućnosti BiH.

tačno.net
Autor 4.9.2017. u 12:01