Protest ispred Ambasade BiH u Ljubljani: Koga vi predstavljate?

tačno.net
Autor 26.11.2013. u 16:07

Protest ispred Ambasade BiH u Ljubljani: Koga vi predstavljate?

Grupa bosanskohercegovačkih državljana koji žive u Ljubljani danas je tačno u podne organizirala mirni protest pred Ambasadom Bosne i Hercegovine u Ljubljani.

Zilhad Kudić, organizator ovog protesta, kazao je da Ambasada BiH u Sloveniji nikad ništa ne organizuje za svoje građane, stoga su se oni danas okupili da izraze svoj protest.”Živim u Sloveniji 30 godina. Nikad nisam doživio da Ambasada Bosne i Hercegovine nešto organizira za svoje građane. Dan državnosti nikada nisu obilježili. Predstavnici Ambasade, a pogotovo ambasador Slavko Puljić, ne pojavljuju se nikada među nama, bez obzira na to o kakvoj manifestaciji je riječ. On kao da ne postoji. Mi nemamo nikakve koristi od naše ambasade. No, mi bismo mogli pomoći i ambasadu i BiH ukoliko bi predstavnici pokazali samo malo poštovanja prema nama”, rekao je Kudić.

Dodaje da je u Sloveniji veliki broj privrednika koji bi svake godine mogli sponzorirati različite kulturne, obrazovne i druge projekte. No, ništa od toga.

“Čini mi se da ambasada postoji zbog radnih mjesta koja zauzimaju diplomate iz BiH koji nemilosrdno troše novac na iznajmljene stanove, skupe automobile i slično. Mi razmišljamo da pokrenemo peticiju koju bismo uputili Predsjedništvu BiH, kojom bi tražili da se zatvori Ambasada BiH u Ljubljani. Ovo što se događa nema nikakvog smisla”, rekao je Kudić.

Na protestu se okupilo nekoliko desetaka bosanskohercegovačkih državljana koji su izrazili svoje nezadovoljstvo radom Ambasade, a pogotovo zbog neobilježavanja Dana državnosti, 25. novembra.

Klix.ba

tačno.net
Autor 26.11.2013. u 16:07