Protesti u Sarajevu: Taksisti se pridružili demonstrantima

tačno.net
Autor 6.3.2014. u 12:54

Protesti u Sarajevu: Taksisti se pridružili demonstrantima

Blizu 100 najupornijih građana i danas je na ulicama Sarajeva. Pridružili su im se i taksisti, koji nemaju licencu da voze u Kantonu Sarajevo. Skup obezbjeđuju jake policijske snage.

“Naoružani” pištaljkama i transparentima demonstrant stvaraju buku u centru grada i uzvikuju “Lopovi!”, “Ostavke!”.

U Sarajevo je autobusom stigla grupa građana Srebrenika.Jedan od njih je kazao da je na biro i da je nezaposlen te je to glavni razlog zbog čega je sa svojim sugrađanima došao u Sarajevo, kako bi dao podršku demonstrantima.

“Odziv ljudi je sramotoan u odnosu na to koliki je Srajevo grad”, kazao je on.

Oko 12:30 demonstrantima se pridružilo 20-ak taksista.

Na većini automobila nema TA registarskih oznaka, ali imaju taksireklamu s oznakama City, Sarajevo taxi i samostalni taxi.

Predsjednik Udruženja za zaštitu prava Taksija 8 Zijad Omerović kazao je da su taksisti iz tog udruženja jučer i danas došli na demonstracije u Sarajevu da iskažu nezadovoljstvo i nezavidni položaj.

Naglasio je da Taksi 8 nije skupina divljaka nego registrirano udruženje.

“Svaki naš taksista je regularan i ima TA oznake”, kazao je Omerović.

Demonstranti su pozvali još jednom na mirne demonstracije.

Jedan od građana predložio je da ne blokiraju saobraćaj, no ostali demonstranti su ga izviždali i rekli da treba blokirati cijeli grad.

Prijedlog da se cijeli grad blokira nije naišao na odobravanje, također, a demonstranti su pozvani da ne odustaju od izlaska na ulicu.

Raskrsnica kod Higijenskog zavoda je blokirana.

Tramvajski i autobuski javni gradski prijevoz iz pravca Baščaršije je blokiran, a tramvaji saobraćaju na relaciji Skenderija – Željeznička stanica.

Demonstracije u Sarajevu su počele 7. februara i od tada svakodnevno se od 12 sati demonstranti okupljaju u centru grada.

klix.ba

tačno.net
Autor 6.3.2014. u 12:54