RAZREDNI NEPRIJATELJ DRAMSKOG STUDIJA INK GRADSKOG KAZALIŠTA PULA POBJEDNIK 5. JUVENTAFESTA

tačno.net
Autor 14.9.2017. u 18:41

RAZREDNI	NEPRIJATELJ	DRAMSKOG	STUDIJA	INK	GRADSKOG	KAZALIŠTA	PULA	POBJEDNIK	5.	 JUVENTAFESTA

Posljednji dan Juventafesta započeo je prezentacijom pet radionica koje su učesnici pohađali tokom Festivala. Nakon toga, učesnici i gosti Festivala su se okupili kod Mosta Suade i Olge odakle su u pratnji Sarajevo Drum Orchestra prodefilirali do Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

Posljednja predstava Festivala bila je Razredni neprijatelj Nigela Williamsa u režiji Luke Mihovilovića, koju je izveo ansambl Dramskog studija INK Gradskog kazališta Pula u sastavu: Nora Čulić Matošić, Tisa Kliček, Nikolina Tomić, Leonarda Sep, Michelle Salome Kursar, Sanela Hasanbegović i Valter Roša.

Razredni neprijatelj je i osvojio ovogodišnji Grand Prix Festivala uz eksplikaciju žirija:

“To je hrabra, angažovana predstava sa autentičnim stavom, vještom i emotivnom glumačkom igrom. To je predstava koja postavlja pitanja i vapi za odgovorima.”

Specijalnu nagradu žirija dobila je predstava Kralj Ibi Gradskog pozorišta Bečej iz Srbije za:

“Izuzetnu posvećenost ansambla, raskošna glumačka sredstva, vješto rediteljsko vođenje, disciplinu i strast neophodne savremenom teatru.”

Na ceremoniji zatvaranja dodijeljena je i nagrada za Najbolju fotografiju Juventafesta. Filip Radovanović i Faris Pinjo dobili su nagradu za fotografiju “koja je tematski vezana uz festival, tehnički jako dobro urađena, a koju je i instagram publika nagradila sa mnogo lajkova što je bio dokaz da su uspjeli približiti festival mlađoj publici”.

Tagovi:
tačno.net
Autor 14.9.2017. u 18:41