REISU-L-ULEMA POVODOM BOŽIĆA UPUTIO ČESTITKU KARDINALU PULJIĆU I KATOLICIMA U BIH

tačno.net
Autor 24.12.2014. u 16:11

REISU-L-ULEMA POVODOM BOŽIĆA UPUTIO ČESTITKU KARDINALU PULJIĆU I KATOLICIMA U BIH

 

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH  Husein ef. Kavazović uputio je nadbiskupu vrhbosanskom  kardinalu Vinku Puljiću čestitku u povodu kršćanskog blagdana Božića.

Blagdani su vrijeme i prigodna prilika za potvrđivanja lične i univerzalne dobrote i radosti kojom Božija objava oplemenjuje pojedinca i društvo i zgodna prilika za manifestiranje širine vjerničkog srca i topline ljudske riječi.

Iskreno poštujući ovo vrijeme posebnog duhovnog ozračja kojeg osjećaju i kojim se inspiriraju kršćani širom svijeta, a posebno naše komšije, u svoje lično i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini čestitam Vama osobno, kardinale Puljiću, redovnicima i redovnicama Katoličke crkve i svim katolicima u našoj zajedničkoj domovini Bosni i Hercegovini veliki blagdan rođenje Isaa (Isusa), neka je na njega Božiji mir i spas.

Uvjeren sam da će ovo blagdansko vrijeme za Vas i Vaše vjernike biti razdoblje velike duhovne radosti i sreće, uz želju da vjerski blagdani među našim vjernicima i narodima jačaju duh razumijevanja i poštovanja. 

Molim Uzvišenog Boga da srca ljudi ispuni razumijevanjem i brigom jednih za druge, da nam omili komšijsku solidarnost i volju da u zajedničkoj radosti i sreći gradimo društvo slobode, napretka i jednakopravnosti za sve ljude i narode,  kazao je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH  Husein ef. Kavazović.

tačno.net
Autor 24.12.2014. u 16:11