SA PORUKOM MLADIMA DA JE USPJEH MOGUĆ, CEO KONFERENCIJA SADA U 5 DRŽAVA REGIJE

tačno.net
Autor 4.5.2015. u 11:36

SA PORUKOM MLADIMA DA JE USPJEH MOGUĆ, CEO KONFERENCIJA SADA U 5 DRŽAVA REGIJE

Nakon pet uspješno organizovanih CEO (Career, Entrepreneurship and Opportunities) konferencija u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Zenici i Banja Luci, u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, ovaj projekat u 2015. godini dobiva regionalni karakter, uz implementaciju edukacionog pograma CEO Academy.

Motivisani prednostima nacionalne i regionalne saradnje, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu će ove godine CEO konferencije organizovati i u Zagrebu, Podgorici, Beogradu i Ljubljani, u saradnji sa državnim Ekonomskim fakultetima iz navedenih gradova.

Konferencije će tako u oktobru, novembru i decembru 2015. godine u ovih 9 gradova okupiti 2500 mladih iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, 100 govornika, te više od 300 kompanija i organizacija.

„CEO konferencija ove godine kroz slogan „Life changing moments.“ nastoji povezati mlade sa uspješnim pojedincima koji razbijaju mitove o uspjehu, motivišući ih tako na zauzimanje proaktivnog pristupa preduzetništvu i razvoju karijere. Do sada je CEO konferencija uspjevala u svojoj namjeri, što je rezultiralo zapošljavanjem više od 50 učesnika, osnivanjem vlastitih biznisa i pokretanjem inicijative za dobre biznis ideje više desetina mladih.“, ističe Armin Talić, rukovodilac Centra za preduzetništvo i upravljanje znanjem Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Uvod u ovogodišnje konferencije će biti edukativni program CEO Academy. Šejla Vatreš, menadžer projekta CEO konferencija, naglašava da se mladi ljudi trebaju posvetiti profesionalnom razvoju i usavršavanju njihovih vještina koje su potrebne tržištu rada.

„Odlika našeg projekta je napredak i rad na usavršavanju u svim poljima, znajući da je to jedini način za postizanje rezultata i ostvarivanje ciljeva. Takvu poruku želimo prenijeti i našim učesnicima, a CEO Academy je pravi način da to postignu.“, rekla je Vatreš.

CEO Academy će od 22. do 24. maja 2015. godine u Sarajevu biti mjesto sureta više od 400 učesnika koji će kroz četiri aktivnosti: Wanted: Million Dollar Employee, Workshops, Coffee with… i StartUp Expo, imati priliku upoznati najuspješnije osobe iz sfere biznisa, nauke i kuluture, kao i  kompanije iz Bosne i Hercegovine i regije, a kroz rad sa vrhunskim stručnjacima iz različitih oblasti usavršiti svoja postojeća, te steći nova znanja i vještine

tačno.net
Autor 4.5.2015. u 11:36