Saobraćajni kolaps u Sarajevu

tačno.net
Autor 30.9.2013. u 11:14

Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Elektroprivreda BiH isključila struju GRAS-u zbog neplaćenih računa

Tramvaji i trolejbusi Javnog saobraćajnog preduzeća (GRAS) u Sarajevu prestali su sa radom jer im je Elektroprivreda Bosne i Hercegovine isključila struju zbog dugovanja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Elektroprivreda BiH isključila je struju za cijelu mrežu GRAS-a otprilike prije dva sata. Saobraćaj u gradu je u kolapsu, a javni prevoz je trenutno sveden samo na GRAS-ove autobuse. Građani su bijesni na upravu GRAS-a i smatraju kako samo oni ispaštaju zbog loše uprave ove firme.

“Ovo je samo na štetu građana i ništa više. Ko drugi osim građana ispašta? Direktori se vozaju u autima, a mi ćemo pješice“, rekla je Jasminka Bebić, jedna od građana Sarajeva.

Alen Vejzagić kazao je kako podržava Elektroprivredu BiH, jer, kako je istakao, “BiH više nije komunistička država već kapitalistička zemlja, gdje svi trebaju plaćati svoje račune“.

“Mislim da je ovo čisto GRAS-ova neodgovornost i građani ispaštaju zbog nemara GRAS-ovih direktora i u prošlosti, a evo i danas“, poručio je on.

Lejla Hodžić smatra kako je Elektroprivreda donijela pravu odluku ali nažalost, na štetu građana. Ona kaže da nevrijeme čini stvari sve gorim, jer i bez javnog prevoza djeca ipak moraju ići u škole, studenti na fakultete, a građani na posao.

“Taksi usluge su jako skupe. Bojim se da se ne desi ono što nam desilo prošle godine, a to je da nam niko neće omogućiti povrat novca od taksi službenika, kada su građani potrošili enormne sume. Isti je slučaj i sa mjesečnim kartama. Svi traže da ih kupujemo, a sada nam ništa ne vrijede“, zaključila je Lejla.

Anadolija

Tagovi:
tačno.net
Autor 30.9.2013. u 11:14

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija