SDA i DF ne trebaju osuđivati vlastite postupke samo kad se otkriju njihove nečasne namjere

tačno.net
Autor 26.2.2015. u 16:19

SDA i DF ne trebaju osuđivati vlastite postupke samo kad se otkriju njihove nečasne namjere

Regionalni odbor Naše stranke Tuzla smatra skandaloznim prijedlog Administrativne komisije Skupštine Tuzlanskog kantona za povećanje plata zastupnicima u Skupštini TK.

‘’Predložena odluka o izmjeni obračuna osnovice plata i paušala poslanicima mijenja odluku od 7. marta prošle godine kad su plate i paušali, nakon februarskih protesta, smanjeni za 30 %. Nova odluka poništava to smanjenje od 30% i predlaže smanjenje od 10% na onu platu koja je važila do 7. marta prošle godine. To znači da je riječ o povećanju za 20%. Uzevši u obzir da je TK pred finansijskim kolapsom, da polovina građana živi jedva sastavljajući kraj s krajem, te da svi poslanici zajedno uzmu dodatnih 500.000 KM za rad u raznim komisijama u jednom mandatu, pitamo se kako koaliciju SDA-DF nije stid da donosi ovakve odluke’’, kazala je Mersiha Jogunčić, predsjednica RO Naše stranke Tuzla.

‘’Pokušaj predsjedavajućeg Skupštine TK-a Senada Alića (SDA) da ovu odluku predstavi kao novo smanjenje plaća zapravo je perfidan način da se omalovaže zahtjevi građana i inteligencija javnosti. Nakon što je obznanjeno u javnosti koji je cilj ovih administrativnih trikova, protiv odluke su digli glas i SDA i DF. Ali postavlja se opravdano pitanje: šta bi bilo da ciljevi odluka Administrativne komisije nisu objelodanjeni? Jer su – i to treba naglasiti – upravo članovi SDA i DF-a u toj komisiji’’, dodala je Jogunčić.

‘’SDA i DF ne smiju samo osuđivati vlastite postupke kad javnost prokaže nečasne namjere, koje stoje iza skrivenih administrativnih komplikacija, već moraju – ako je, recimo, problem samo u pojedincima – kazniti pojedince iz vlastitih redova i početi raditi u interesu građana Tuzlanskog kantona’’, zaključila je Jogunčić.

tačno.net
Autor 26.2.2015. u 16:19