SDP poručuje: SDA neka izabere, HDZ ili BiH

tačno.net
Autor 29.1.2017. u 16:58

SDP poručuje: SDA neka izabere, HDZ ili BiH

Socijaldemokratska parija (SDP) Bosne i Hercegovine smatra da su stavovi izneseni na sjednici Hrvatskog narodnog sabora (HNS) politika prošlosti koja je suđena i presuđena pred Međunarodnim sudom pravde za bivšu Jugoslaviju u Haagu. te pozivaju da se SDA opredijeli u odnosu prema HDZ-u.

“Nikakve daljnje etničke podjele u BiH nisu prihvatljive. Ovakva politika najviše štete nanosi Hrvatima za koje se članovi HNS-a Dragan Čović i Božo Ljubić bore”, stav je ove stranke.

U saopćenju stranke rečeno je da svaki djelić ove zemlje pripada Hrvatima, jednako kao što pripada Bošnjacima, Srbima i svim drugim građanima, a svako dijeljenje BiH bio bi zločin prema svim njenim građanima.

SDP je pozvao Stranku demokratske akcije (SDA) da se odredi prema politici svog koalicionog partnera jer Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i njen predsjednik Dragan Čović su jaki onoliko koliko im to dozvole SDA i njen predsjednik Bakir Izetbegović.

“Vrijeme je da SDA definitivno izabere ili HDZ ili BiH. Do sada su uvijek birali HDZ, a saopćenja SDA u kojima se izražava neslaganje s HDZ-om i Čovićem gube smisao ukoliko SDA ispunjava svaku želju takve politike”, navodi SDP.

tačno.net
Autor 29.1.2017. u 16:58

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija