SDU BiH: Bakire ako imaš imalo obraza podnesi ostavku

tačno.net
Autor/ica 9.3.2017. u 17:18

SDU BiH: Bakire ako imaš imalo obraza podnesi ostavku

Povodom informacije da je Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio je zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid, Nermin Pećanac Predsjednik SDU BiH u ime rukovodstva SDU BiH u saopštenju za javnost ističe: “Smatram da direktnu odgovornost za odbacivanje revizije presude od strane Međunarodnog Suda u Hagu snosi član Predsjedništva BiH iz reda Bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović kojeg ovog puta pozivamo da odmah podnese ostavku na svoju funkciju.

Postavlja se pitanje šta se čekalo toliko dugo da se uopšte pokrene proces revizije presude. Zašto to nije rađeno u vrijeme mandata Željke Komšića na mjestu člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvatskog naroda.

I ja i Rukovodstvo SDU BiH smatramo nedopustivim tretiranje pitanja revizije presude u zadnji čas sa upitnom podrškom državnih institucija BiH. O tome se trebalo voditi računa puno prije isteka roka za reviziju.

Lično smatram da je Bakir Izetbegović direktno odgovoran za ovaj fijasko i da je nadasve moralno i etički i prema žrtvama agresije i genocida, kao i prema samom toku procesa revizije koji je rađen po ad hoc principu, da gospodin Izetbegović podnese ostavku na mjesto člana Predsjedništva BiH i da se povuče iz političkog života”, stoji u saopštenju.

tačno.net
Autor/ica 9.3.2017. u 17:18